Actualitate

O nouă lovitură pentru timișoreni. După ce au rămas fără apă caldă și căldură, aceștia vor plăti impozite mai mari. Primarul Dominic Fritz a făcut anunțul

Publicat: 27 oct. 2021
Dominic Fritz gesticulează din mâini
Dominic Fritz, edilul USR al Timișoarei, creșterea impozitelor

Din păcate este oficial. O nouă veste proastă pentru timișoreni. Aceștia vor plăti de la 1 ianuarie 2022 impozite mai mari. Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a reușit să obțină votul aleșilor locali în ceea ce privește majorarea taxelor, asta deși Partidul Național Liberal a anunțat faptul că se opune. Cu toate acestea, în mod convenabil a permis unui ales local să voteze proiectul pentru ca acesta să treacă. Pentru proprietarii din HORECA, impozitele cresc de circa trei ori, iar pentru persoane fizice cu nu mai puțin de 20 la sută.

„Nu există om politic care să vrea să crească taxele și impozitele, dimpotrivă vrea să fie lăudat că le scade. O să încercăm să tăiem ce se poate din bugetul de funcționare, dar vrem să investim în drumuri, în reparații, nu putem să facem doar cu fonduri europene. Majorarea taxelor și impozitelor va aduce un plus în buget de cinci milioane de lei. Nu aș fi propus această măsură dacă aș ști că putem face față exigențelor timișorenilor altfel. Vom continua să acordăm bonificație de 10% persoanelor fizice. Pentru un apartament cred că sunt costuri de un leu sau doi lei pe lună și sunt chiar suportabile. Există de mulți ani o diferență între firme și persoane fizice pentru clădirile nerezidențiale, deși destinația clădirii este aceeași. Este vorba despre 3.500 de timișoreni care sunt proprietari de clădiri nerezidențiale. Propunerea este să echilibrăm sau să modificăm impozitul pentru toate clădirile nerezidențiale și să fie aceeași cotă de impozitare, indiferent cine este proprietarul”, le-a spus primarul Dominic Fritz consilierilor locali.

Mii de timișoreni au rămas fără apă caldă și căldură

Directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, a anunțat de ieri, 26 octombrie 2021, faptul că activitatea companiei E-ON a oprit furnizarea de gaze către Colterm. De asemenea, Tribunalul Timiş a deschis procedura de intrare în insolvenţă a societăţii de termoficare locală. Acordarea de gaze naturale urma să fie oprită ieri, însă E-ON a prelungit activitatea. Viceprimarul USR, Ruben Lațcău, a menționat că va dura câteva zile până caloriferele se vor răci.

„Suntem în perioada n care achiziţionăm cărbune. Sunt 6.400 de tone intrate în CET, pe lignit. Aducem o dată la două zile, de la Oradea, următoarea la încărcătura va fi de 1.350 – 1.400 de tone. Avem contracte încheiate cu Movistar. La cărbunele din zona Motru nu au început livrările. Mai avem un contract cu AMV Style, dar încă nu au început livrările. Cu CO Oltenia încă sunt discuţii, pentru că aici este vorba şi de o datorie. Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire cu ei. E.On Furnizare şi-a declinat contractul cu noi şi trebuia să înceteze ieri, dar s-a prelungit până azi, momentan nu e oprit. Se continua negocieri cu firmele de ultimă instanţă, desemnate de ANR. Sperăm că aceste negocieri să se finalizeze azi şi să avem o întrerupere de scurtă durată ori să nu fie întreruptă deloc. Legat de energia electrică, e contract cu Enel, e un contract lunar, suntem cu plăţile în derulare, nu ar trebui să fie probleme”, a spus Cristian Mitu.

De precizat faptul că bolnavii internați în Spitalul Județean sunt încălziți cu mai multe pături și pilote electrice.

Adauga un comentariu