Local

O nouă pedeapsă pentru cel mai condamnat bunic din Iași! Petru Mazâlu, executat de judecători pentru că a șofat fără permis!

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă pedeapsă pentru cel mai condamnat bunic din Iași Petru Mazâlu executat de judecători pentru că a șofat fără permis
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Petru Mazâlu împotriva sentinței prin care a fost condamnat pentru că a șofat fără permis

Cel mai condamnat bunic din Iași a fost pedepsit din nou. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Petru Mazâlu împotriva sentinței prin care a fost condamnat pentru că a șofat fără permis. Acesta a mai fost pedepsit în trecut pentru comiterea altor infracțiuni

O nouă pedeapsă definitivă pentru cel mai condamnat bunic din Iași! Petru Mazâlu a fost executat de judecători pentru că a șofat fără permis! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Mazâlu împotriva sentinței prin care a fost condamnat pentru că a șofat fără permis.

„Instanța respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Petru Mazâlu împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Iași, pe care o menține. Constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu luată față de inculpat”, au precizat magistrații ieșeni.

Amintim că, inițial, Judecătoria Iași l-a condamnat pe Mazâlu la o pedeapsă rezultantă de 4 ani de închisoare. Ulterior, cel mai condamnat bunic din Iași a contestat sentința, sperând că va scăpa de pedeapsă.

Petru Mazâlu, bunicul acuzat că a șofat fără permis pe străzile din Iași

Acest proces al lui Petru Mazâlu a început pe data de 5 august 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice. Petru Mazâlu, zis „Profesorul”, este un bunic din Iași în vârstă de 70 de ani, care a fost reținut după ce a fost prins la volan, deși nu avea un permis de conducere valid, spun oamenii legii. Dar această infracțiune este mult mai puțin gravă, pe lângă faptele pe care bărbatul le-a comis în urmă cu mai mulți ani.
Polițiștii au menționat că l-au prins pentru a patra oară fără permis la volan, pe data de 16 iulie 2020.

„Agenții din cadrul Biroului Rutier au demarat cercetări în legătură cu aceste fapte, de conducere a unui autoturism fără permis. Potrivit agenților, pe data de 16 iulie 2020, în jurul orei 9:00, polițiștii au prins un bărbat conducând un autoturism pe bulevardul Carol I, din municipiul Iași, iar, în urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu are permis valid pentru vreo categorie de vehicule. Totodată, bunicul din Iași a fost cercetat de polițiști pentru că ar fi comis același gen de faptă în iunie 2018, decembrie 2019 și iunie 2020. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arest”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ieșeanul de 70 de ani, un cunoscut al oamenilor legii

Petru Mazâlu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanța dispunând atunci arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu. Petru Mazâlu și-a găsit de-a lungul vieții tot felul de preocupări mai puțin legale. Acesta a fost condamnat la închisoare și a petrecut ani întregi după gratii. Nici când a fost eliberat nu s-a liniștit, spun oamenii legii. Pentru prima dată, Mazâlu a ajuns să fie cunoscut de autorități în jurul anului 1990, pentru evaziune fiscală. Mai apoi, acesta ar fi comis mai multe fapte ilegale cu cecuri.

În 2001, aflat în spatele gratiilor pentru executarea unei pedepse de 4 ani și jumătate, a dat în judecată mai multe instituții din România, cerând obligarea acestora la plata unor daune morale imense, de aproximativ 10 milioane de euro. Motivul acestei acțiuni în justiție ieșite din comun a constat în nemulțumirea lui Mazâlu privind condițiile regimului de detenție.
Cel mai condamnat bunic din Iași nu a stat departe de problemele cu legea, iar, în 2009, a primit o nouă pedeapsă. Infracțiunile comise au continuat, iar numele său era legat de un dosar de evaziune fiscală lângă lanțul de stații peco Lukoil. Mazâlu a ajuns din nou în spatele gratiilor și a continuat să dea în judecată diferite instituții, plângându-se din nou de condițiile de detenție.

Adauga un comentariu