Local

Cel mai penal bunic din Iași, condamnat la pușcărie! Petru Mazâlu, prins de 4 ori șofând fără permis! „Profesorul” e celebru pentru infracțiunile din tinerețe! (Exclusiv)

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai penal bunic din Iași condamnat la pușcărie Petru Mazâlu prins de 4 ori șofând fără permis Profesorul e celebru pentru infracțiunile din tinerețe Exclusiv
Un bărbat, la volanul unui autoturism

Unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Iași a fost pedepsit din nou de judecători. De data aceasta, cel supranumit „Profesorul” a primit o pedeapsă de 4 ani de pușcărie. Petru Mazâlu a fost prins de 4 ori șofând fără permis

Cel mai penal bunic din Iași a fost condamnat la pușcărie de judecători! Petru Mazâlu a fost prins de 4 ori șofând fără permis! „Profesorul” este unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Iași, în special pentru faptele din tinerețe!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Petru Mazâlu la pedeapsa rezultantă de 4 ani de temniță, pentru conducere fără permis.

„Instanța menține măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpatul Petru Mazâlu”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Petru Mazâlu, prins de 4 ori conducând o mașină, deși nu are carnet

Acest nou proces al lui Petru Mazâlu a început pe 5 august 2020. Asta, după ce „Profesorul” a fost reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe 16 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie l-au acuzat pe cel mai penal bunic din Iași că, pe 7 iunie 2018, 18 decembrie 2019, 11 și 16 iulie 2020, a condus un autoturism, deși nu are permis.

Petru Mazâlu este un bunic din Iași în vârstă de aproape 70 de ani, care a fost încătușat recent, după ce a fost prins la volan, deși nu are permis. Totuși, această infracțiune este mult mai puțin gravă decât faptele pe care bărbatul le-a comis în urmă cu mai mulți ani. Oamenii legii l-au prins pentru a patra oară fără permis la volan pe data de 16 iulie 2020. Atunci, în jurul orei 9:00, polițiștii au prins un bărbat de 69 de ani conducând un autoturism pe bulevardul Carol I, din municipiul Iași. În urma verificărilor în baza de date a rezultat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus în arest”, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

„Profesorul” a cerut daune morale de aproape 10 milioane de euro de la Statul Român

Anchetatorii au menționat că, de-a lungul vieții, Petru Mazâlu a avut tot felul de preocupări mai puțin legale. „Profesorul” a fost condamnat și și-a petrecut ani întregi după gratii. Nici când a fost liberat nu s-a liniștit, continuând șirul de infracțiuni. Inițial, cel mai penal bunic din Iași a ajuns să fie cunoscut de autorități în anul 1990, pentru evaziune fiscală.

Ulterior, acesta a comis mai multe fapte ilegale cu cecuri, iar, în anul 2001, aflat în spatele gratiilor pentru executarea unei pedepse de 4 ani și jumătate pentru escrocherii cu cecuri fără acoperie și evaziune fiscală, a dat în judecată toate instituțiile de drept din România, solicitând obligarea acestora la plata unor daune morale de aproape 10 milioane de euro. El a precizat că este nemulțumit de condițiile regimului de detenție.
În anul 2009, Petru Mazâlu a primit o nouă condamnare. Infracțiunile au continuat, iar numele său a fost legat de un nou dosar de evaziune fiscală. Mazâlu a ajuns din nou în spatele gratiilor și a continuat să dea în judecată diferite instituții ale statului, plângându-se din nou de condițiile de detenție.

Adauga un comentariu