Eveniment-Social

O nouă reușită a Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”. Se vizeză inserarea pe piața muncii a zeci de elevi

Publicat: 30 apr. 2020

Activitate importantă derulată de Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași! Aceasta prevede facilitarea accesului pe piața muncii pentru 181 de elevi. Asta prin oportunitățile oferite de practică, evaluare și responsabilizare antreprenorială. Valoarea totală a proiectului este de 2,375,023.63 lei, sută la sută nerambursabil. Unitatea de învățământ va achiziționa dotări proprii în valoare de 110.000 de lei

O nouă activitate importantă derulată de Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași! Astfel, alături de Fundația Edinfo, a fost câștigat proiectul intitulat „Skills Developer – Dezvoltarea, Eficientizarea și Valorizarea Experiențelor de Lucru”. Asta prin oportunitățile oferite de practică, evaluare și responsabilizare antreprenorială. Este vorba de o finanțare prin Programul Operațional Capital Uman – Stagii de practică pentru elevi.

„Proiectul prevede facilitarea accesului pe piața muncii pentru 181 de elevi din învățământul tehnic preuniversitar înscriși la unitatea noastră. Vorbim despre o perioadă de 24 de luni prin derularea de activități de învățare aferente stagiilor de practică, consilierii și orientării profesionale. Discutăm și despre înregistrarea și dezvoltarea unor firme de exercițiu/întreprinderi simulate, desfășurării de competiții profesionale și informării în ambele sensuri a tuturor stakeholderilor implicați în sistemul de învățare la locul de muncă”, arată prof. Dolores Voinea, directorul colegiului.

Care sunt principalele activități ale proiectului de la Ștefănescu

Principalele activități ale proiectului sunt: organizarea și derularea programelor de învățare la locul de muncă, furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională, încheierea parteneriatelor/convențiilor între aplicant și partenerii de practică. Și crearea unui sistem de informare coordonată a tuturor stakeholderilor implicați în sistemul de învățare la locul de muncă și înregistrarea respectiv dezvoltarea firmelor de exercițiu/întreprinderilor simulare se dorește.

„Elevii Colegiului «Ștefănescu» vor beneficia de burse de practică în valoare de 700 lei/elev; kit-uri de practică în valoare de 700 lei/elev și premii în valoare de 25.000 lei. Valoarea totală a proiectului este de 2,375,023.63 lei, sută la sută nerambursabil. Unitate de învățământ va achiziționa dotări proprii în valoare de 110.000 lei”, a completat managerul Voinea.

Adauga un comentariu