Actualitate

O nouă seara de proteste alte sute de amenzi aplicate de jandarmi protestatarilor

Publicat: 01 apr. 2021
sute de amenzi au luat sutele de oameni adunați la protestele din România
Jandarmii au aplicat sute de amenzi protestatarilor din România

După o nouă seară de proteste, jandarmii au aplicat alte sute de amenzi acestora. Protestatarii continuă să iasă în marile orașe ale României strigând împotriva restricţiilor, iar Jandarmii aplica legea dând amenzi în valoare totală de peste 260.000 de lei.

De câteva zile, în mai toate orașele mari din România zeci de mii persoane protestează împotriva restricţiilor impuse de Guvern.

Jandarmii români au aplicat amenzi de sute de mii de lei protestatarilor

În comunicatul publicat de Jandarmeria Română se arată că aceştia au aplicat un număr de 444 amenzi protestărilor în valoare totală de peste 264.000 de lei. Amenzile au fost aplicate în 44 de localităţi:

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În mai multe localităţi a fost încălcat legea sanitară

În mai multe localităţi din România a fost depăşit numărul maxim de 100 de persoane care pot participa la o acţiune de proteste în contexul pandemic cu care se confruntă România:

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Române.

Ce s-a întâmplat la protestele de aseară

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a patra zi la rând, în Bucureşti, Cluj şi Constanţa pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19.

Majoritatea protestatarilor nu au avut mască de protecție şi nu păstrează distanțarea fizică. Manifestanții au scandat împotriva autorităților, fluturau steaguri tricolore şi făceau zgomot cu vuvuzelele. În Piața Universității au fost mai puțini oameni ca în zilele anterioare.

Jandarmii au anunțat și în decursul zilei de marți că au aplicat sute de amenzi contravenționale în valoare de sute de mii de lei. Totuși, s-a putut observa faptul că marți seara oamenii legii au aplicat mai multe amenzi decât în noaptea de miercuri.
Adauga un comentariu