Actualitate

Jandarmii au dat amenzi de sute de mii de lei protestatarilor care au iesit pe străzile din marele orașe

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jandarmii au dat amenzi de sute de mii de lei protestatarilor care au iesit pe străzile din marele orașe
Jandarmii au dat amenzi de sute de mii de lei protestatarilor care au iesit pe străzile din marele orașe

Protestele din mai multe orașe ale țării au fost sanctionate cu amenzi de sute de mii de lei de către jandarmii români. Acestia au aplicat 644 de amenzi in valoare totală de peste 368.000 de lei. Acest lucru a fost făcut public intr-un comunicat de presă făcut public de oamenii legii.

De alfel, majoritatea amenzilor au fost aplicate pentru nedeclararea manifestatiilor dar si pentru intervalul de timp in care au avut loc, interval de timp restrictiv.

Jandarmii au aplicat sute de mii de amenzi protestatarilor

Comunicatul de presă emis de jandarmi arată că oamenii legii au aplicat sute de amenzi in valoare totală de 368.350 de lei protestatarilor care au organizat protestele intr-un interval orar restrictionat. De altfel, acestia nu au părăsit locuintele pentru motivele strict reglementate:

„Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele care au avut loc ieri, în 71 de localităţi. Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 644 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 368.350 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului, în 38 dintre cele 71 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

În mai multe localitati a fost depăsit numărul maxim de protestatari prevăzut de lege

De altfel, in mai multe localitati a fost depăsit numărul maxim de protestari prevăzut de lege. Conform legii, la o organizatie de protest pot participa un număr de 100 de perspane. De altfel la Brăila protestele au fost incununate cu mai multe scandaluri printre care mentionam faptul că mai multi protestatari au aruncat cu mai multe obiecte in jandarmi:

„La Brăila, o parte dintre manifestanţi a aruncat cu obiecte contondente asupra jandarmilor şi asupra autospecialelor, rănind un jandarm şi avariind mai multe autospeciale. Din grupul celor care s-au manifestat violent, 17 persoane au fost conduse la sediul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor. În încercarea de a induce ideea unei intervenţii abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanţi a postat pe reţelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roşie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenţii a forţelor de ordine.

Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o eşarfă de culoare roşie şi în niciun caz nu era vorba despre sânge, aşa cum tot în imaginile postate se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancţionat de către jandarmi cu suma de 1.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale”, se menţionează în comunicat.

Mii de oameni au protestat in multe orașe din România

In cursul zilei de marti, 30 martie 2021, in mai multe orase din România au fost organizate mai multe proteste. Cei care au participat au scandat diverse lozinci printre care si demiterea lui Raed Arafat. De exemplu la Craiova protestatarii au ars mai multe poze cu seful DSU.

Acest comunicat este al doilea emis de oamenii legii. După prima seară de protest, Jandarmeria a mai emis un comunicat referitor la evenimentele care s-au întâmplat în București în noaptea de luni, 29 martie 2021.

Adauga un comentariu