Eveniment-Social

O nouă veste bună, pentru elevii ieșeni, din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă veste bună pentru elevii ieșeni din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași lansează noi resurse educaționale deschise pentru învățarea on-line! Este vorba despre un ghid intitulat „Călătorim de acasă” – repere istorice și culturale

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași lansează noi resurse educaționale deschise pentru învățarea on-line! De data aceasta este vorba despre un ghid intitulat „Călătorim de acasă” – repere istorice și culturale. Acesta cuprinde activități practice și creative și este realizat de Inspectoratul Școlar. În acest context, instituția, alături de profesori de Istorie, implicați și dedicați, propune elevilor și părinților să exploreze Istoria omenirii. Dar și să călătorească de acasă, prin timp și spațiu, încurajând astfel imaginația, curiozitatea și, mai ales, descoperirea, în familie, a bucuriei studiului.

Totul e legat și de experiment, joc și lectură

Totul e legat și de experiment, joc și lectură.

„Este cel de-al șaptelea proiect de anvergură dezvoltat de Inspectoratul Școlar pentru dezvoltarea resurselor de învățare în perioada suspendării cursurilor. Pentru orice profesor de Istorie, ghidul este un important suport curricular ce poate fi folosit la orele de Istorie în contextul învățării la distanță, fiecare temă propusă fiind asociată unui conținut din programa școlară. Atractivitatea sarcinilor propuse, într-un context care depășește granițele disciplinei, îi conduce pe elevi în zone culturale extrem de interesante, cunoscute în călătoriile reale sau imaginare la care pot lua parte. Mai mult, ineditul ghidului rezidă și în caracterul interactiv și aplicativ, transcurricular al temelor, prin care sperăm să îi provocăm pe elevii aflați în școala de acasă să valorizeze și mai mult resorturile profund culturale și formative ale istoriei naționale și universale”, a subliniat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general.

Ghidul este pus la dispoziția elevilor, părinților, dar și a cadrelor didactice pe site-ul ISJ: http://isjiasi.ro/documente/activitati%20extrascolare/Ghid%20istorie_Calatorim%20de%20%20acasa.pdf.

Adauga un comentariu