Economic Local

O primărie de lângă Iași cumpără 10 autoturisme electrice! Cheltuielile sunt de 20.000 de euro per bucată. Va fi înființată și Poliția Locală

Publicat: 18 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O primărie de lângă Iași cumpără 10 autoturisme electrice Cheltuielile sunt de 20.000 de euro per bucată. Va fi înființată și Poliția Locală
Zece autoturisme electrice vor ajunge în parcul auto al primăriei Valea Lupului

Primarul din comuna Valea Lupului intenționează să achiziționeze mai multe autoturisme electrice cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu. Cu această ocazie va înființa și Poliția Locală, ce va fi subordonată primăriei. Cele 10 autoturisme vor costa cel mult 100.000 de euro

Primăria comunei Valea Lupului, județul Iași, organizează noi achiziții pentru localitate. Astfel, pe data de 27.10.2023 va fi organizată licitația pentru furnizarea unui lot de 10 autoturisme electrice. Valoarea estimată a contractului este de 1.008.403 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro.

„În prezent, în parcul comunei Valea Lupului nu există suficiente mijloace de transport pentru acoperirea tuturor necesităților operative ale instituției, în vederea rezolvării cu operativitate a solicitării de deplasare cu costuri minime. Autoritățile și instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, pot achiziționa, în condițiile legii, autoturisme al căror preț să nu depășească contravaloarea în lei a sumei de 35.000 euro, inclusiv TVA, cu condiția ca achiziția acestora să fie realizată în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria din localitate a organizat licitații și pentru modernizarea drumurilor.

Finanțarea celor 10 autoturisme este asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu

Conform specificațiilor tehnice, autoturismele trebuie să beneficieze de închidere centralizată, faruri de zi LED, computer de bord, funcție Eco Mode, cablu de încărcare, aer condiționat, oglinzi cu reglaj electric, geamuri electrice față și spate, sistem de asistență la parcarea cu spatele, airbag-uri frontale și laterale, limitator de viteză și o autonomie de minimum 220 de kilometri.

„Pentru garanția comercială a autoturismelor, perioada minimă solicitată este de 3 ani sau 100.000 km. Pentru garanția acordată autoturismelor la coroziune, perioada minimă este de 6 ani. Pentru garanția acordată la vopseaua caroseriei autoturismelor, perioada minimă este de 2 ani. Pentru garanția acordată la vopseaua caroseriei autoturismelor, perioada minimă este de 2 ani. Pentru garanția acordată la acumulatorul (baterie electrică) autoturismelor – bateria de tracțiune, perioada minimă este de 6 ani sau 120.000 km”, se mai arată în documentația procedurii.

Finanțarea este asigurată integral de Administrația Fondului pentru Mediu.

Autoturismele vor ajunge și la Poliția Locală

Primarul PNL Liviu Dulgheru a precizat pentru BZI că o parte din autovehicule vor fi folosite de Poliția Locală ce va fi înființată în perioada următoare. Prin noua organigramă vor fi înființate 5 posturi ce vor fi acoperite de agenți cu atribuții de rutieră și mediu. Ulterior, se ia în calcul și înființarea altor posturi pentru zona de disciplină în construcții.

O primărie de lângă Iași cumpără 10 autoturisme electrice, iar dealerul autorizat cu oferta cea mai bună va fi desemnat câștigătorul licitației.

Adauga un comentariu