International

O româncă a fost descoperită fără viață în casa din Italia, unde a lucrat ca badantă. Blestemul care i-a urmărit familia

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O româncă a fost descoperită fără viață în casa din Italia unde a lucrat ca badantă. Blestemul care i-a urmărit familia
O româncă a fost descoperita fară viață în casa din Italia, unde a lucrat ca badantă

Veste tragică tocmai din Peninsula Italică. O româncă a fost descoperită fară viață în casa din Italia, unde a lucrat ca badantă. Rudele și cei apropiați au primit vestea ca un soc și au vorbit despre un blestem care ar fi urmărit familia femeii.

Tragedia a lovit familia româncei la doar câteva luni după ce mătușa sa a avut parte de același sfârșit fulgerător…

O româncă a fost descoperită fără viață în casa din Italia, unde a lucrat ca badantă

O româncă a fost descoperită fără viață în casa din Italia, unde a lucrat ca badantă. Rudele și apropiații au primit cu multe lacrimi vestea tristă, iar una dintre cunoștințe a amintit în cadrul unui interviu blestemul care ar fi urmărit familia femeii.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, a fost descoperită în locuința unui bătrân pe care l-a îngrijit până la moartea sa. Bărbatul avea 98 de ani și a încetat din viață în urmă cu doar o săptămână, iar femeia avea voie să rămână în casa lui până în momentul în care își găsea un nou loc de muncă, au scris jurnaliștii de la Piazza Salento.

În cursul zilei de vineri, 25 martie, s-a dat alarma. Se pare că ea nu a mai răspuns apelurilor celor apropiați. Cea care a cerut ajutorul familiei bătrânului a fost tocmai fiica femeii care a vrut să afle ce se întâmplă cu mama sa. Potrivit anchetatorilor, femeia a fost descoperită așezată la masă, dar fără semne vitale. Potrivit autoritățile italiene care au ajuns la fașa locului, femeie ar fi suferit un infarct.

Tragedia a lovit familia româncei la doar câteva luni după ce mătușa sa a avut parte de același sfârșit fulgerător… A fost găsită, de asemenea, moartă în casa în care lucra tot ca badantă. În timp ce unii dintre apropiați cred că ar fi doar o coincidență nefericită felul în care au încetat din viață, alții bănuiesc că ar fi vorba despre un blestem.

Ce salariu are o badantă în Italia

Termenul de badante nu mai are nevoie de nicio traducere pentru români, căci multe persoane s-au interest de acest job bine plătit în țările civilizate ale Europei. Puțini știu, însă, ce diferențe de bani sunt în funcție de țara în care aleg să meargă că să aibă grijă de o bătrâni.

Meseria de badantă este din ce în ce mai bine reglementată în piața muncii. Așa se face că badantele, precum și menajerele, devin „asistenți de familie”. Meseria de badantă este încadrată, mai nou, la diferite niveluri în grila de salarii. Diferențele vin și în funcție de locul în care se desfășoară fizic munca propriu zisă.

Potrivit ultimelor informații de pe piața muncii, a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă a celor aproximativ 860.000 badante din Italia. Documentul oficial a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2020. Așadar, salariul de badantă în Italia se situează între 700 și 1500 de euro, în funcție de niveluri.

Este de menționat că majoritatea italienilor recunosc că ar alege oricând o româncă badantă în detrimentul femeilor din Măroc sau Filipine.

Unele badante românce au ajuns atât de respectate, încât sunt cerute de la o familie la alta.

Adauga un comentariu