Titlurile zilei

O rușine pentru mediul universitar! Scandal-monstru provocat de Profesorul Pavelă în Copou. A fost amendat de Poliție după ce s-a făcut de râs și a sunat singur la 112 – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 feb. 2020

Profesorul de sport de la USAMV continuă să fie în centrul atenției prin escapadele sale. Florin Murariu a provocat un nou scandal în zona Copou, acolo unde deține o casă. Acesta a făcut circ în fața autorităților și a trecătorilor, recent fiind amendat că a apelat Serviciul Unic 112, pe motive care s-au dovedit a fi nereale. Acesta se opune cu înverșunare dezvoltării unui proiect imobiliar în zonă, încercând în repetate rânduri să obțină o locuință în noul imobil pentru a renunța la cea veche. Dezvoltatorii proiectului din Toma Cozma au fost blocați astfel în repetate rânduri de acțiunile în instanță și la Poliție făcute fără temei de Profesorul Pavelă.

Profesorul Pavelă a fost din nou protagonistul unui scandal. Florin Murariu a făcut un circ enorm în cursul zilei de ieri în zona Toma Cozma din Copou, acolo unde este demarat un proiect imobiliar. Acesta a înjurat și a amenințat mai mulți angajați ai dezvoltatorului și a solicitat intervenția autorităților pe motiv că aici s-ar fi construit fără acte în regulă. Oamenii legii veniți la fața locului i-au demonstrat însă profesorului de sport de la USAMV faptul că există un PUZ și o autorizație de construire valabile, iar toate actele proiectului sunt în regulă. Asta nu l-a liniștit însă pe Florin Murariu, care a continuat să provoace scandal. Pe motiv că a sunat la Serviciul Unic de Urgențe 112, iar faptele s-au dovedit a fi nereale, acesta a fost sancționat în două rânduri de Poliție.

Insistă că un drum public este drum privat

Una dintre găselnițele Profesorului Pavelă stă în faptul că drumul care trece prin apropierea casei sale și este deservit de reprezentanții dezvoltatorului imobiliar este unul privat. Asta cu toate că autoritățile susțin faptul că drumul este unul de servitute publică.

Fiind considerat un reclamangiu și procesoman, acesta a ajuns în atenția ieșenilor cu ajutorul vecinilor care l-au acuzat că a furat bunuri de pe domeniul public. La Secția 2 Poliție Iași a fost depusă încă pe data de 2 martie 2018 o reclamație din partea unui vecin al lui Florin Murariu care susține despre acesta că a furat pavelele de pe domeniul public pentru a le folosi în scopuri personale în interiorul gospodăriei din strada Toma Cozma.

„A efectuat lucrări de pavare a curții interioare folosind pavele furate din paleții existenți pe domeniul public, în timp ce Primăria Iași efectua lucrări de modernizare cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeană. În acest sens, am solicitat dovada legalității achiziției pavelelor folosite în curtea lui Florin Murariu, lucru care nu a fost dovedit nici în fața polițiștilor”, a precizat un vecin de-al lui Florin Murariu.

Mai mult, în repetate rânduri, Florin Murariu a încercat să ofere casa lui veche din Copou la schimb cu un apartament în noul imobil. Dezvoltatorii proiectului din Toma Cozma au fost blocați astfel în repetate rânduri de acțiunile în instanță și la Poliție făcute fără temei de Profesorul Pavelă.

Face bani din închirierea pe ascuns a bazelor sportive ale USAMV

Florin Murariu, care este totodată și administrator la bazele sportive ale USAMV, se ocupă de închirierea terenului de fotbal, a sălii de sport și a celor două terenuri de tenis din cadrul universității. Mulți au spus că acesta a reușit să se îmbogățească prin astfel de metode, asta ținând cont că, din închirierea terenurilor, se obțin aproape 10.000 lei lunar. În mod normal, terenurile și sala de sport sunt destinate pană la ora 16:00 studenților și cadrelor didactice ale USAMV Iași, după care se închiriază la cerere. Acestea sunt mai mereu ocupate și sunt foarte greu de rezervat.

Tariful de închiriere a terenului de fotbal este de 100 lei ora, iar un teren de tenis se închiriază cu 50 lei ora. Un calcul simplu arata că, numai din închirierea terenului de fotbal timp de 10 ore pe zi se încasează 1.000 de lei. Dacă măcar o jumatate din acești bani sunt băgați în buzunar de administratorul terenurilor fără eliberarea unei chitanțe, profesorul de sport poate câștiga 2.500 lei pe săptămână, numai din terenul de fotbal.

Comentarii
Adauga un comentariu