Economic Local

O școală din Iași va fi reabilitată energetic cu peste 2,3 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată

Publicat: 28 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O școală din Iași va fi reabilitată energetic cu peste 23 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată
Peste 2,3 milioane de lei va cheltui Primăria Iași pentru reabilitarea unei școli

O școală din Iași va fi reabilitată energetic, iar valoarea contractului depășește 2,3 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată recent pe SEAP

Primăria Municipiului Iași a publicat, pe data de 24 noiembrie 2023, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura de licitație ce are ca obiectiv contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor privind obiectivul „Reabilitare energetică corp C1 clădire școală – Școala Primară «Petru Poni», strada Păcurari numărul 112, din structura Școlii Gimnaziale «Ion Creangă» – Școală și Sală de sport”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 14 decembrie 2023, ora 15:00.

O școală din Iași va fi reabilitată energetic. Finanțarea se va face prin fonduri europene

Potrivit informațiilor disponibile pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), finanțarea investiției privind reabilitarea energetică a corpului C1 din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” este susținută prin fonduri europene nerambursabile.

„Terenul are o suprafață de 6.437 mp și este împrejmuit cu gard, categoria de folosință fiind teren curți construcții. Proprietarul amplasamentului studiat, conform extrasului de carte funciară este Municipiul Iași. Terenul nu se găsește în lista monumentelor istorice și nu se află în zona de protecție a acestora. În prezent, pe amplasament sunt edificate cu acte imobilele C1 – Școala, C2 – Biblioteca, C3 – Sala de sport. Clădirea este existentă, iar în situația propusă se va interveni asupra modificării funcționalului doar prin demolarea unui perete pentru a mări camera tehnică. În urma realizării situațiilor propuse, suprafața utilă a clădirii va fi de 779,32 mp”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Scopul investiției îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice a spațiilor de învățământ și a infrastructurii școlare din municipiul Iași, printr-o abordare integrată a eficienței energetice și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind atenția cuvenită esteticii și calității arhitecturale, dar și dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit cu specific de învățământ și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

14 clădiri ale unor unități de învățământ vor fi reabilitate termic

Municipalitatea a primit fonduri guvernamentale pentru reabilitarea a 14 clădiri ale unor unități de învățământ din Iași. Proiectele includ lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu, instalarea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea sau modernizarea instalațiilor de iluminat, dar și altele.

„Școala este prioritară, iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât putem face noi investiții în modernizarea unităților de învățământ cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Fondurile obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară și pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, intervenții de eficientizare energetică la blocuri de locuințe și cămine sociale, precum și lucrări de construire de locuințe pentru tineri”, a declarat, recent, primarul Mihai Chirica.

O școală din Iași va fi reabilitată energetic. Municipalitatea a lansat, recent, licitația, iar valoarea contractului este de 2.319.119,80 lei, fără TVA.

Adauga un comentariu