National

O scriitoare și bloggeriță din România, strigăt de disperare: „De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă”

Publicat: 31 mart. 2020

Ioana Chicet- Macoveiciuc, o scriitoare și bloggeriță din România, trece prin momente dificile. Socrul acesteia, dependent de dializă, se află internat de ieri la spitalul din Suceava. Familia acestuia nu primește niciun răspuns de la reprezentanții unității medicale. Starea de sănătate a bărbatului este una gravă și dacă nu i se face procedura de dializă acesta își poate pierde viața.

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă. Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație? De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol. Nu știm nimic. Nici măcar dacă mai e în viață.”, a scris Ioana Chicet- Macoveiciuc.
Adauga un comentariu