Local

O singură ofertă pentru asfaltarea drumurilor dintr-o comună aflată la 80 de kilometri de municipiul Iași

Publicat: 14 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O singură ofertă pentru asfaltarea drumurilor dintr-o comună aflată la 80 de kilometri de municipiul Iași
În comuna Vânători, județul Iași, drumurile vor fi asfaltate

Societatea Tehno Forest SRL a depus singura ofertă pentru modernizarea drumurilor din comuna Vânători, județul Iași. Aceasta a intrat în etapa de evaluare. Lucrarea este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Primăria comunei Vânători a lansat procedura pentru asfaltarea drumurilor din localitate, aflată la 80 kilometri de municipiul Iași. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-a prezentat o singură societate: Tehno Forest SRL, controlată de Adrian Jugrin. Firma de construcții a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, aproape 4 milioane de euro, cu un profit de aproximativ 900.000 de lei și un număr de 76 de angajați. Valoarea estimată a lucrărilor este de 7.042.207 lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Investițiile în modernizarea acestei infrastructuri de transport rutier vor contribui la îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zona supusă modernizării, precum și al accesului către locații speciale, ca centre rezidențiale, așezăminte de cult, atracții turistice, creșterea mobilității populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport, îmbunătățirea accesului pe piețele regiunii”, se arată în caietul de sarcini.

Mai mulți constructori vor să asfalteze și drumurile din comuna Heleșteni.

O singură firmă vrea să asfalteze drumurile din Vânători, cu o lungime de 4,4 kilometri

În acest moment, drumurile din comuna Vânători se află într-un stadiu avansat de degradare. Conform proiectului, vor fi asfaltate 9 străzi ce au o lungime totală de 4,4 kilometri.

„În prezent, drumurile sunt, din punctul de vedere al viabilității, nesatisfăcătoare, acestea fiind greu practicabile, având platforma deteriorată. Colectarea și evacuarea apelor meteorice atât de pe platforma drumurilor, cât și din zonele adiacente nu este asigurată, deoarece șanțurile sunt neconturate, colmatate sau inexistente. În vederea lucrărilor de modernizare se vor parcurge următoarele etape de realizare: montarea indicatoarelor de semnalizare provizorie a lucrărilor de modernizare, trasarea lucrărilor, executarea lucrărilor de terasamente, amenajarea și aducerea la profil a patului drumurilor, așternerea, compactarea și profilarea straturilor de fundație”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Alexandru Ioan Cuza va avea drumuri modernizate.

Mai multe drumuri din comuna Costești vor fi reabilitate cu 1,3 milioane de euro

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Costești a demarat procedura pentru modernizarea mai multor drumuri din localitate. Estimarea bugetară este de 6.321.158 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat două societăți: Danlin XXL SRL (Neamț) și Eky-Sam SRL (Iași). Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Conform cerințelor impuse de autoritatea contractantă, firma câștigătoare trebuie să realizeze lucrările în termen de 18 luni. Vor fi reabilitate străzile Iasomiei, Velniței, Nucilor, Speranței, Dreptății și Gospodarilor. Lungimea drumurilor este 3.815 metri.

O singură ofertă pentru asfaltarea drumurilor dintr-o comună ieșeană, dar rămâne de văzut dacă va fi semnat contractul cu autoritatea contractantă.

Comentarii
Adauga un comentariu