Titlurile zilei

O tânără sportivă a fost refuzată de toate sălile de box din municipiul Iași! În doar trei ani, Ana Maria Romanțov a reușit să ajungă pe podiumul campionatului european de box

Publicat: 27 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără sportivă a fost refuzată de toate sălile de box din municipiul Iași În doar trei ani Ana Maria Romanțov a reușit să ajungă pe podiumul campionatului european de box
Ana Maria Romanțov este o tânără sportivă din Iași care într-un timp record a reușit să câștige cele mai importante campionate din țară

Iașul se poate mândri cu o tânără sportivă care, în doar 3 ani de pregătire, a înregistrat un palmares impresionant. Ana Maria Romanțov are 16 ani și se antrenează într-o sală improvizată din satul Cucuteni, comuna Lețcani. Antrenorul tinerei este tatăl ei. Ana Maria este elevă în clasa a 9-a la Liceul cu Program Sportiv Iași

La doar 16 ani, Ana Maria Romanțov este multiplă campioană națională după ce a câștigat patru mari competiții de box desfășurate în țară. Tânăra sportivă este antrenată de către tatăl ei într-o sală improvizată în propria curte, din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași. În urmă cu trei ani, Ana Maria a început să practice boxul la îndemnul tatălui. În prezent, Ana Maria este elevă în clasa a 9-a la Liceul cu Program Sportiv Iași ( L.P.S ).

„M-am apucat de box pe data de 19 decembrie 2018, iar în acești trei ani am reușit să obțin patru medalii de aur și un titlu de vicecampioană europeană. Prima competiție la care am participat a fost Campionatul de Cadeți, unde am luat locul întâi. În prezent sunt dublă campioană națională, iar ultima medalie pe care am câștigat-o a fost una de aur, la Cupa României din 2021. Cea mai mare realizare a mea a fost o medalie de argint, pe care am câștigat-o la Campionatul European 2020, care s-a desfășurat în Bulgaria, la Sofia.

În acești ani de activitate am întâmpinat câteva probleme, dar împreună cu tatăl meu am reușit să trec peste. Din cauza stării de urgență am fost nevoită să mă antrenez acasă. Împreună cu tatăl meu am improvizat în curte un ring, de un copac am agățat sacul de box și așa mi-am continuat antrenamentele. La prima competiție la care am participat imediat după starea de urgență am învins toate adversarele prin abandon. Cel mai mare vis al meu este să boxez la Olimpiadă”, a declarat Ana Maria Romanțov, campioană la box.

Legătura strânsă pe care o are cu tatăl ei

Tânăra boxeră are o legătură strânsă cu tatăl ei, chiar dacă acesta nu o menajează și o supune la antrenamente intense. În aproprierea campionatelor, tânăra sportivă se antrenează chiar și de două ori pe zi. În fiecare dimineață, Ana Maria aleargă în jur de zece kilometri pentru menținerea condiției fizice, înainte de fiecare antrenament. Alex Romanțov este foarte atent cu alimentația fiicei sale, iar în fiecare săptămână pune la punct un plan nutrițional.

„Primul turneu la care am participat fără tatăl meu a fost Campionatul European și mi-a fost foarte greu să nu-l am în colțul ringului, dându-mi indicații. Timp de 5 luni am fost plecată de acasă cu Lotul Național de box, unde m-am antrenat alături de cei mai buni sportivi din țară. La primul meci nu am avut prea mari emoții, dar când am ajuns în semifinale îl stresam pe tata la telefon, vorbeam și câte cinci ore să-l întreb ce tactică să abordez în meci. Antrenorii lotului au fost alături de mine în timpul campionatului. Înainte de semifinala campionatului a venit la mine domnul Dorel Simion, unul dintre antrenorii lotului, și mi-a făcut masaj exact cum îmi făcea tata înainte de fiecare meci. Înainte de a începe meciul m-a încurajat și mi-a spus «du-te în ring și fă-mă mândru»”, a precizat Ana Maria Romanțov.

Tatăl tinerei sportive a deschis o sală de box în comună

Alex Romanțov este instructor sportiv din 2014, iar de trei ani s-a specializat în box. În anul 2020, tatăl Anei a înființat clubul A.C.S. Power Box, iar în urmă cu două luni a deschis propria sală de box în satul Cucuteni. Alex Romanțov a luat decizia de a deschide o astfel de sală în propria curte deoarece fiica lui a fost refuzată de multe săli din municipiul Iași. Cei care sunt interesați să ia lecții de box la sala din Cucuteni trebuie să plătească un abonament de maximum 200 de lei pe lună. În prețul abonamentului este inclus și transportul. Alex Romanțov oferă antrenamente gratuite unor copii care nu au o stare financiară bună.

„Fac totul din pasiune, pentru că iubesc boxul. Dacă nu l-aș fi iubit, nu cred că investeam nici măcar un leu în acest sport. Am fost sportiv de performanță, dar din păcate nu am putut performa, deoarece părinții mei nu și-au permis să mă susțină financiar. Am făcut multe sacrificii ca să deschid o sală de box chiar în curtea mea. O altă sală de box unde antrenez este la Bălțați, acolo am primit o deschidere totală din partea primarului și cel care m-a susținut a fost domnul Gheorghiță Fotache, care face parte din cadrul Primăriei. Antrenez în jur de 40 de copii la ambele săli și am speranța că mulți dintre ei vor ajunge mari campioni”, a declarat Alex Romanțov, antrenor de box.

Adauga un comentariu