International

O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă

Publicat: 14 aug. 2020
O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă
O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă

O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă.

În cadrul Universității din Liege, se va realiza un experiment nemaiîntâlnit. Toate persoanele, atât studenții, profesorii, cât și personalul auxiliar, vor participa la acest experiment. Presupune ca aproximativ 30 de mii de oameni să se testeze săptămânal pentru coronavirus. Acest lucru se va extinde din septembrie și până la Crăciun.

Ce presupune experimentul. O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă

Se va folosi o metodă inventată de cercetătorii universității. Astfel, un test de salivă îi va ajuta pe cercetători să afle care este dinamica virusului în comunitate. Cu toate că acest test nu este la fel de sigur ca cel nasofaringian, testul de salivă se va realiza la fiecare șapte zile. Acest fapt conduce la filtrarea rezultatelor false.

„Toată lumea va primit kit-uri de prelevare. A doua zi, returnează tubul cu proba recoltată chiar de ei. Toate tuburile ajung aici, în laborator, pentru testare. Oamenii vor putea să consulte rezultatele pe un site. E o testare în masă care ne va permite să înțelegem mai bine incidența bolii, cum se răspândește când studenții se întâlnesc în grupuri”, a explicat cercetătorul Fabrice Bureau de la Universitatea din Liege.

Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

După ce Rusia a anunțat că are primul vaccin anti-COVID, comunitatea științifică a explodat. Din moment ce nu există nicio dovadă că Rusia a parcurs toate fazele cerute pentru a-l dezvolta, multă lume este neîncrezătoare cu acest anunț. Așa cum s-a observat, Antony Fauci, expert american în domeniu,  este cel mai mare sceptic în ceea ce privește vaccinul anunțat de Putin. Cel care i se opune este Rodrigo Duterte, președintele din Filipine. Acesta este curios să testeze vaccinul în țara condusă de el.

Fauci, sceptic în privința vaccinului dezvoltat de Rusia

Epidemiologul Anthony Fauci are dubii în ceea ce privește vaccinul și avertizează oamenii să fie atenți la ceea ce vine de la chinezi sau de la ruși.

Să ai un vaccin și să dovedești că acel vaccin este sigur și eficient sunt două lucruri diferite. Sper că rușii au demonstrat fără dubii că vaccinul este sigur și eficient. Am serioase îndoieli că s-a întâmplat așa, dar cred că asta trebuie să înțeleagă oamenii atunci când aud anunțuri venite din partea chinezilor sau rușilor cum că aceștia au un vaccin și se întreabă apoi de ce americanii nu fac același lucru. Ei bine, fiindcă în această țară avem un mod de a face lucrurile astfel încât să ne pese de siguranță și eficiență”, spune Anthony Fauci, epidemiolog

De asemenea, Peter Pitts spune despre acest vaccin că este ”un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

Ce știm despre acest vaccin este exact nimic. E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19. Nu avem date despre el, nu avem asigurări. Nu există niciun document depus la OMS despre niciun fel de program de vaccin rusesc. Nu există nicio agenție rusească pentru controlul medicamentelor„, afirmă Peter Pitts, expert sănătate publică, SUA

Adauga un comentariu