Sport

O vedetă din Serie A, ruinată de plăcerile vieții: „Am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul”

Publicat: 24 iul. 2020
O vedetă din Serie A, Fabian O'Neill, fostul jucător al lui Juventus, a povestit cum a reușit să cheltuie toți banii câștigați în cariera sa de fotbalist.

O vedetă din Serie A, Fabian O’Neill, fostul jucător al lui Juventus, a povestit cum a reușit să cheltuie toți banii câștigați în cariera sa de fotbalist. Mijlocașul uruguayan a pierdut 14 milioane de dolari.

O vedetă din Serie A, ruinată de plăcerile vieții: „Am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul”

Fabian O’Neill, o vedetă din Serie A, fostul jucător al lui Juventus, a povestit cum a reușit să cheltuie toți banii câștigați în cariera sa de fotbalist. Mijlocașul uruguayan a pierdut 14 milioane de dolari. O’Neill a fost un fotbalist foarte talentat, care a evoluat de 19 ori în naționala Uruguayului și și-a construit o carieră solidă în Serie A. A fost coleg la Juve cu Zidane și Del Piero la începutul anilor 2000. Actualul antrenor al lui Real Madrid a declarat despre O’Neill că este cel mai talentat fotbalist alături de care a evoluat în cariera sa.

Mijlocașul sud-american, acum în vârstă de 46 de ani, și-a început cariera la Club National de Montevideo

Mijlocașul sud-american, acum în vârstă de 46 de ani, și-a început cariera la Club National de Montevideo, unde a marcat 15 goluri în 63 de meciuri. Performanțele sale l-au adus în atenția lui Cagliari, formație care l-a transferat în vara anului 1996. După 4 ani petrecuți în Sardinia, 120 de meciuri și 12 goluri, Juventus l-a adus pe „magicianul rossoblu” într-o echipă plină de fotbaliști de top, Inzaghi, Zidane, Del Piero.
La Torino, Fabian O’Neill trebuia să obțină recunoașterea pe care o merita, încununarea talentului său. Dar problemele cu alcoolul l-au făcut să-și rateze cariera. În 2002, a ajuns la Perugia, unde nu a jucat decât 9 meciuri, dar a făcut parte din naționala țării sale la Campionatul Mondial din Coreea de Sud și Japonia. După un nou transfer la Cagliari, în Serie A, unde nu a evoluat niciun meci, O’Neill s-a întors la primul său club, în Montevideo, și s-a retras din activitate la nici 30 de ani.

Fabien O’Neill: „Am avut o mulțime de prieteni, acum nici nu mă salută”

Într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, citat de BeSoccer, Fabian O’Neill și-a relatat povestea vieții și care a fost motivul pentru care a rămas fără niciun ban câștigat în cariera de fotbalist: „În total, am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul. Am avut tone de prieteni și astăzi, trăiesc cu o duzină de vagabonți ca mine, ne ajutăm reciproc. Dar nu mă deranjează să fiu sărac, nu am vrut niciodată să fiu bogat.
Am destui bani ca să-mi cumpăr o băutură. Pot mânca orez cu ouă, este foarte bine. Alcool, cai lenți, femei rapide și multe pariuri, de aceea nu mi-a mai rămas nimic”, a declarat uruguayanul

Ieri evolua alături de Zidane, astăzi vinde legume în magazinul alimentar Nueva Lata din Paso De Los Toros, orașul său natal. Fabian O’Neill este un alt nume în galeria tristă a legendelor cu destine tragice.

Adauga un comentariu