Titlurile zilei

Oameni de treabă în cartierul de vile din Copou! Patronul restaurantului Corso a reclamat un profesor de la „Cuza” din cauza unui garaj ilegal: „Vreau să las lucrurile în ordine când mor” – FOTO

Publicat: 15 nov. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Oameni de treabă în cartierul de vile din Copou Patronul restaurantului Corso a reclamat un profesor de la Cuza din cauza unui garaj ilegal Vreau să las lucrurile în ordine când mor  FOTO
Un profesor de fizică a fost amenințat de milionarul Ilie Foia

Afaceristul Ilie Foia s-a pus pe făcut reclamații ca între vecini. Victima este profesorul de fizică Florin Mihai Tufescu, cadru universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. S-a trezit călcat de Poliția Locală din cauza unui garaj vechi, construit fără autorizație în 2008. Autoritățile nu ar fi știut de construcție fără bunăvoința vecinilor

Florin Mihai Tufescu (67 de ani), conferențiar universitar la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a fost prins pe picior greșit de Poliția Locală Iași – Serviciul Control Urbanism. Pe strada Codrescu, nr. 15, deține o proprietate, iar la numărul 17 se află vila profesorului, acolo unde a înființat un sediu social pentru societatea Gradient SRL, ce are ca obiect de activitate „fabricarea echipamentelor electronice”.

În arealul menționat au fost mai multe scandaluri după ce a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc cu 6 apartamente. Revenind la cadrul universitar, Mihai Tufescu s-a gândit să construiască un garaj pentru autoturismul deținut. Numai că nu a obținut o autorizație de construire. Fiind vorba despre o zonă de protecție a monumentelor istorice, trebuiau avize și de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice pe lângă acceptul Primăriei Iași. La un moment dat, autoritățile au fost sesizate.

Ilie Foia, patronul de la Corso, a pus gaz pe foc

Din informațiile deținute de BZI, Tufescu a fost reclamat de un vecin bun, chiar de afaceristul Ilie Foia, patronul restaurantului Corso, de pe strada Alexandru Lăpușneanu, implicat în mai multe tranzacții imobiliare. Tot cartierul știa despre scandalul pornit între cele 2 familii. În 2021, Ilie Foia și-a dat seama că vecinul, Tufescu, ar vrea să monteze panouri solare în curte, pe o structură de beton. Foia s-a gândit că acesta îi va afecta proprietatea.

Așa că l-a amenințat cu reclamații. Zis și făcut. Numai că în reclamație era vizat și garajul. Acum, profesorul încearcă să intre în legalitate. Recent, Primăria Iași a eliberat certificatul de urbanism pentru construcția ilegală. Însă Mihai Tufescu nu a scăpat de sesizarea penală transmisă la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mihai Tufescu: „Știu că a fost o reclamație”

Contactat de reporterii BZI, Mihai Tufescu a explicat că respectiva construcție a realizat-o în urmă cu mai bine de 15 ani și că acum încearcă să corecteze lucrurile.

„Este un garaj construit în 2008. Atunci nu era vorba despre o zonă protejată. Abia din 2015 este reglementată zona. Am cerut un certificat de urbanism de la Primăria Iași, pentru intrare în legalitate. Au fost vreo 25 de studii. A fost, anul trecut, Poliția Locală. Garajul a fost făcut ca o construcție provizorie. Nu e nimic secret. Știu că a fost o reclamație, dar nu comentez mai mult. Vreau să las lucrurile în ordine când mor. Eu de la vârsta de 5 ani locuiesc acolo”, a precizat profesorul de fizică.

Din informațiile deținute de BZI, sunt suspiciuni legate și de anexele construite de Ilie Foia pe proprietatea învecinată cu cea a profesorului de fizică. Apelat telefonic în mai multe rânduri, milionarul Ilie Foia nu a răspuns pentru a comenta demersurile pornite împotriva vecinului. Tema articolului a fost trimisă și prin intermediul unui mesaj text, dar nu a răspuns până la închiderea ediției.

Comentarii
Adauga un comentariu