National

Oana Zamfir, despre Florin Condurățeanu: „Eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu”

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oana Zamfir despre Florin Condurățeanu Eu nu am avut tată dar l-am avut pe Țuțu
Oana Zamfir, jurnalist la Antena 3

Luni seara, 28 iunie, jurnalista Oana Zamfir a vorbit, la Antena 3, despre Florin Condurăţeanu. Acesta a decedat astăzi, din cauza unui stop cardio-respirator

Oana Zamfir și Florin Condurăţeanu au avut o relație extrem de specială, jurnalista percepându-l ca pe un tată. Aceasta a mărturisit că a fost printre primele persoane care au aflat de moartea fulgerătoare a celebrului jurnalist.

Oana Zamfir a fost întrebată de Mihai Gâdea despre cât de apropiată a fost de Florin Condurăţeanu, iar aceasta a spsu următoarele:

„Tu știi foarte bine că eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu. Nu a existat cineva care să se bucure mai mult de viață, de meseria asta, care să aibă o putere mai mare de a dat la o parte urâtul și de a vedea întotdeauna strălucirea, iar în mine a fost de la momentul zero, cel care a crezut și care întotdeauna m-a văzut mult mai mult decât eram.

Pentru cei care îl știu și îl iubesc, vreau să le spun că nu a crezut niciodată că va muri. Asta din păcate l-a costat astăzi, pentru că a crezut întotdeauna că voința lui, că dragostea lui de viață sunt mai puternice decât un trup suferind.”, a spus Oana Zamfir.

Oana Zamfir, despre Florin Condurățeanu: „Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit”

Cu lacrimi în ochi, Oana Zamfir a afirmat că Dumnezeu l-a luat la ceruri pe Florin Condurățeanu pentru că avea nevoie de el: „Este singura explicaţie”.

Astăzi dacă s-a întâmplat aşa, e pentru că, peste voinţa lui extraordinară, Dumnezeu a zis: Hai şi aici. Ai treabă şi aici cu Mine. Este singura explicaţie. Altfel, Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit, mai avea de pus mâna pe telefon pentru noi toţi (…) Întotdeauna, când ai aveai nevoie de un medic, când aveai nevoie de un sfat, pentru toată lumea… Nu a existat odată să spună nu, nu a existat odată să fie ocupat, nu a existat odată să nu ştie, să nu poată”, a mărturisit Oana Zamfir cu lacrimi în ochi.

Mihai Gâdea: „Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată”

Vestea tristă a serii a fost dată de Mihai Gâdea, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

”Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni. Am lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară, dar bătălia aceasta iată nu a câștigat-o. Ceea ce a câștigat a fost însă bătălia cu întreaga viață.

Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată. Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia. Și-a exercitat-o impecabil. A fost alături de cei mai iubiți români și a reușit să le spună poveștile. A reușit să meargă în domeniul sanitar, de exemplu, cu un talent și cu o vocație rar întâlnită. Florin Condurățeanu, mai mult decât orice, și-a iubit țara, a iubit pe cei care locuiesc în această țară. A luptat mereu pentru marile valori, atunci când acestea erau nedreptățite”, a declarat Mihai Gâdea.

Adauga un comentariu