WoW!

Oare de ce este bine să pui zahăr în șampon?

Publicat: 30 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oare de ce este bine să pui zahăr în șampon

Zahărul, un aliment obișnuit și nelipsit din casa omului, are priorități de care nu știai. Ce a descoperit faimosul dermatolog Francesca Fusco despre avantajele pe care i le poate da podoabei tale capilare?

De ce este bine să pui zahăr în șampon?

Majoritatea femeilor, în special doamnele și domnișoarele, aruncă anual o sumă destul de mare pe produse și noi șampoane, pentru a avea un păr curat și plin de volum. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aplicăm la astfel de modalități, există și metode mai ieftine și cu un rezultat poate mai bun, ne arată celebrul dermatolog Francesca Fusco, potrivit Ciaro.ro Metoda spusă de doctor ne arată ca zaharul poate fi folosit și ca altceva, nu neapărat ca îndulcitor.„Combinarea şamponului cu zahăr ajută la o curăţare în profunzime a pielii capului. Iar efectul exfoliant nu se datorează doar consistenţei sale grunjoase. Zahărul dizolvat îşi păstrează efectul detoxifiant asupra părului, curăţând scalpul de celule moarte, sebum şi murdărie„fără să îl usuce”, explică dermatologul Francesca Fusco, potrivit Dailymail.

Zahărul este cel mai bun aliment și pentru anumite afecțiuni ale scalpului, precum Neurodermita, care poate fi combătută cu acest tratament. O altă boală a scalpului care poate fi prevenită este Ținea Capitis, care poate apărea la fel ca și Neurodemita, care poate apărea sub formă de pungi de puroi și piele uscată, plus combaterea mătreții.

De ce este bine să pui zahăr în șampon. Un dermatolog a lămurit misterul

Cum folosești zahărul în șampon

Cum faci dacă vrei să folosești această metodă? Simplu, se pune o linguriță de zahăr la un flacon de 400 ml. Șamponul se aplică pe parul umed și durează aproximativ 3 minute, părul este bine să fie hidratat după spălarea șamponului, cu zahăr eventual, cu ceai de mușețel, pentru a preveni posibile senzații de iritare ulterioare.Alt sfat folositor este ca în loc să îl usuci cu uscătorul, îl stergi cu un prosop și masezi pielea timp de 15 minute potrivit timpul.ro

Pentru un plus de volum, poți adăuga zahăr și în balsam. După ce ai făcut asta, omogenizează bine amestecul, freacă puțin între palme și se adaugă pe lungimea firului de păr.

Adauga un comentariu