National

Octavian Jurma, avertisment îngrijorător: „Vom atinge pragul de 10,000 de cazuri pe zi inainte de finalul lunii”

Publicat: 03 nov. 2020

Octavian Jurma, medic și cercetător, a făcut un avertisment îngrijorător, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a precizat că „vom atinge pragul de 10,000 de cazuri pe zi inainte de finalul lunii”, deoarece situația pare a fi scăpată de sub control.

„Azi, 3 noiembrie 2020, am depasit pragul prognozat de 7,000 de cazuri si asa cum ma temeam il vom depasi si pe cel de 8,000.

Asa cum ma temeam luna noiembrie debuteaza tragic sfidand asigurarile guvernantilor ca situatia este sub control. Sper ca Ludovic Orban este in Israel sa ii intrebe cum au rezolvat ei epidemia de COVID-19 printr-un lock-down invers progresiv de 2 saptamani.”, a spus medicul.

Octavian Jurma: „Noi ne uităm la un film de groază apocaliptic, iar ei la o dramă romantică cu happy end electoral”

Medicul este de părere că organizarea alegerilor parlamentare nu va duce la stoparea creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Cu 7,733 de cazuri noi si o rata de pozitivare de 25% la 30,439 de teste suntem atat de departe de filmul in care traiesc autoritatile de la Bucuresti incat suntem in cinematografe diferite. Noi ne uitam la un film de groaza apocaliptic iar ei la o drama romantica cu happy end electoral.

In acest ritm vom atinge pragul de 10,000 de cazuri pe zi inainte de finalul lunii, posibil chiar saptamana viitoare, cand il vom depasi cu siguranta pe cel de 9,000 de cazuri pe zi.

Aveti aici istoricul cazurilor noi din ultimele 31 de zile pe judete in Romania”, a scris Octavian Jurma în postarea de pe Facebook.

Alexandru Rafila este de aceeași părere: „Vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri”

Duminică seara, 1 noiembrie, medicul Alexandru Rafila a făcut un anunț înfiorător, în direct la România TV. Acesta a afirmat că, până la alegerile parlamentare, numărul infectărilor cu noul coronavirus va crește la 10.000 de cazuri.

„Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

Opina mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor. Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a cescut foarte mult.

Trebuie să ie măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică.

Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Sunt forme inaparente, asimptomatice”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit pe 30 octombrie, despre situația epidemiologică din România. Alexandru Rafila a declarat că există probabilitatea ca, în următoarea lună, România să ajungă la 10% din populație care a trecut prin infecția cu noul coronavirus.

„Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10. Dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane. Dar astea sunt forme inaparente, asimptomatice”, a declarat Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu