Titlurile zilei

Odrasla doctorului Adrian Covic, pe lista răsfățatelor de la UMF. Blonda de la Nefrologie va ține lecții studenților (EXCLUSIV)

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Odrasla doctorului Adrian Covic pe lista răsfățatelor de la UMF. Blonda de la Nefrologie va ține lecții studenților EXCLUSIV
Odrasla medicului Adrian Covic a câștigat concursul organizat de UMF pentru ocuparea postului de asistent universitar

Fiica prof. dr. Adrian Covic a câștigat un concurs organizat de UMF Iași pentru ocuparea funcției de asistent universitar. Cum se face că la UMF tot mai multe concursuri sunt câștigate de către VIP-uri este greu de spus

Un nou concurs, o nouă surpriză la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Odrasla doctorului Adrian Covic, Andreea Covic, a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de asistent universitar, medicină internă, Nefrologie. Tânăra ce a fost elevă a Colegiului Național Iași a terminat studiile la UMF Iași, iar din anul 2021 a devenit medic rezident la Nefrologie, în clinica condusă de tatăl său, șeful Compartimentului de Transplant Renal al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași. De asemenea, Adina Covic, soția prof. dr. Adrian Covic, este asistent medical șef al Compartimentului de Transplant Renal. Acum, Andreea Covic urmează un program de doctorat, tot în cadrul UMF Iași. Reporterii BZI l-au contactat pe doctorul Adrian Covic, însă acesta a refuzat „politicos” să vorbească, precizând că se află într-o vizită.

Reporterul a menționat că îl va suna, mai târziu, iar, după ceva timp, acesta a fost, din nou, contactat, însă nu a mai răspuns.

Fata doctorului Covic va ține lecții studenților de la UMF

Câștigarea concursului de asistent universitar este pista de lansare într-o carieră universitară a Andreei Covic. A avut vreun cuvânt de spus doctorul Adrian Covic, prorector la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași, în câștigarea concursului de către fiica sa? Greu de spus. Desigur, există tot felul de zvonuri care spun că la UMF este știut faptul că odraslele medicilor cunoscuți câștigă, de regulă, concursurile organizate pentru ocuparea diferitelor funcții, fără prea mult efort. Se poate spune că Andreea Covic a câștigat acest concurs datorită influenței tatălui său?

Concursurile de la UMF, câștigate detașat de VIP-uri

În ultima perioadă, au câștigat concursuri organizate de UMF persoane „speciale”, cum ar fi Dragoș Scripcariu, nimeni altul decât fiul rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Viorel Scripcariu, sau medicul Bogdan-Florin Iliescu, actual consilier local PNL, cu destule relații politice. Desigur, nimeni nu contestă pregătirea profesională a celor menționați mai sus, însă au fost aceste concursuri corecte? La această întrebare ar trebui să răspundă atât membrii comisiilor de evaluare, cât și rectorul Viorel Scripcariu.

Un student de la UMF dintr-o familie de muncitori se poate compara cu un student de la UMF care este fiu de medic?

Studenții de la UMF care vin din familii de simpli muncitori, care au venituri poate de 5 la sută din cele ale unor medici cunoscuți din Iași nu pot să nu se întrebe dacă aceste concursuri sunt corecte. Pentru un student venit dintr-un județ vecin, fără niciun fel de relații în lumea medicală, probabil că există suspiciuni mari, atunci când vede că pierde un concurs în fața fiului sau fiicei profesorului sau doctorului „X”. În orice caz, despre UMF se poate spune, fără nicio urmă de îndoială, că este un „stat în stat”. Un „stat” condus de rectorul Scripcariu, un „stat” unde nu există cineva care ar putea să ceară explicații atunci când există vreo suspiciune de fraudare, de influențare sau de manipulare.

Adrian Covic este unul dintre cei mai bogați medici din Iași

Adrian Covic este unul dintre cei mai bogați medici din Iași, iar averea pe care a adunat-o, în ultimii ani, poate stârni invidia oricărui coleg de breaslă. Prorectorul de la UMF Iași este plătit regește de firmele care oferă servicii medicale în spital și câștigă peste un milion de lei, pe an, din profesia pe care o practică atât în domeniul privat, cât și la stat. De-a lungul anilor, actualul angajat al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași a fost implicat în numeroase scandaluri cu firme private care au colaborat cu spitalul la care acesta lucrează. Adrian Constantin Covic ocupă, în momentul de față, funcția de prorector de cercetare științifică, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, precum și cea de medic coordonator Compartiment Transplant Renal, în cadrul Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Adrian Covic a fost cercetat de DNA Iași, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, iar Agenția Națională de Integritate a stabilit că, în perioada în care a condus Spitalul „Parhon”, acesta s-a aflat în incompatibilitate, dar și într-un conflict de interese. La un moment dat, Agenția Națională de Integritate a solicitat să fie confiscată o bună parte din averea lui Adrian Covic, pentru că nu a putut justifica peste 400.000 de euro, în perioada în care a fost managerul Spitalului „Parhon” din Iași.

Adrian Covic, acuzat de luare de mită, conflict de interese și abuz în serviciu

În cazul prorectorului de cercetare științifică de la UMF, Adrian Covic, DNA a început urmărirea penală, în anul 2014, pentru luare de mită, conflict de interese și abuz în serviciu. Cercetările au scos la lumină faptul că Adrian Covic a luat mită de la firmele Fresenius Medical Care, Fresenius Kabi și Avitum SRL care i-au dat lui Covic fie bani cash, fie i-au alimentat conturile, în baza unor contracte de sponsorizare, contracte de consultanță, fie i-au plătit o serie de prelegeri pe care le-ar fi ținut în cadrul unor seminarii. Infracțiunile de conflict de interese se referă la faptul că, în calitate de manager al Spitalului „Parhon”, a încheiat, în numele unității medicale, mai multe contracte cu firmele din grupul Fresenius, pentru închirierea unor spații și terenuri, aparținând unității medicale, dar și a unor contracte de furnizare a utilităților.

Fresenius a preluat, în urmă cu 17 ani, Centrul de Dializă de la Spitalul „Parhon” și avea nevoie de spațiile și de terenurile respective pentru a-și desfășura activitatea.

Comentarii
  • Asa este.. Numai pilele intrain sistem.. Sa va ia dracu de porci imputiti.. Va ajutati numai copii vostri… Ceilati raman de caruta

  • Un om normal nu are acces.. plozii lor au clase speciale.. premii.. șefi de an.. burse.. in aceasta instituție zici că a a inventat șpagă și nepotismul… Huooooo huooooo jos conducerea in chizda mamii voastre

  • Da si? Care-i surpriza? La Nefro, familia Covic domneste de la Facerea Lumii. Profesorul Adrian, a fost si el, intrat „prin concurs” ca asistentul mamei si al tatalui dumnealui, ulterior devenind, „prin concurs”, cum scrie in CV urile lui, sef lucrari, conf si prof., tot in clinica lu’ Maman/Papa.

  • Pina la 35 ani va fi profesoara…care va avea aroganta ,va pica studenții pe capete,pacienții vor fi saci de cartofi….

  • Cum se face că la UMF tot mai multe concursuri sunt câștigate de către VIP-uri este greu de spus
    Muuuult mai usor de fakut

  • Adresati-va comisiei de etica de la UMF daca aveti nemultumiri. Matusa Cristina asteapta plangerile voastre sa le solutioneze cu maiestrie!

  • Matusa e proasta si aia cu gramada . Aia la examen te intreba din micul print( cum naiba sa pui asemenea întrebări intr-un examen la medicina ?). Poate se sesizează cineva pana la urma deoarece e conflict de interese de la maimuța pana in prezent ce tine de Covic.

  • LOL… Eram de față în 2003 când profesorul Georgescu ia adus aminte lu’ Adi Covrig de plocoanele pe care le dădea mă’sa ca să îl treacă… Așa că ce ne miră că odrasla lui e unde e…

  • Asa este ! Adi era singurul care „merita” sa promoveze in locul lui mama Maricica. Nu era altul mai „destept” si cu „CV-iu” mai „bogat” ca al lui Adrian care sa indrazneasca sa treaca pragul spitalului, fara sa nu fie inghitit cu fulgi si pene de mama maricica, in favoarea lui aditzu. Murdar clan !

  • Se si exagereaza.
    Caracatita nepotismelor din UMF e imensa. Insa nefrologia e inca un loc unde mai au sanse si cei cu sange ne-albastru. Iar el e unul dintre profesorii ce inca merita sa se numeasca asa. Inca.
    In rest… romania…

  • Ce mari doctori și specialiști șanț cei din clanul Covic?, niște trișori, farsiori, șpăgari, penali, informatori ai serviciilor, și nimic mai mult, ca în rest șanț praf pământ de flori medici de kkat, începând cu baba și terminând cu avoryonul de fiiusu,,,, de ar fi trăit Antonescu, s au Ceaușescu, aceasta familie era la munca la canal

  • Covic este un infect, provine dintr-o familie infectă, iar moștenirea sa nu poate fi alta decât o altă nouă infecție. Sunt cunoscute crizele sale de isterie, bețiile, comportamentul de neamprost al mamei, traficul de influență exercitat și purcoiul de bani făcut din corupție. Din păcate, la fel ca mulți alți medici, este protejat de procurori și de către judecători. Covic este un produs al corupției și nepotismului și nu poate lăsa în urmă nimic altceva decât corupție și nepotism. Există avocați și medici în acest oraș care l-au creat, Covic este un blestem pentru oraș și totodată o rușine pentru noi toți. Sute de medici tineri competenți vor fi marginalizați sau blocați din cauza faptului că în vârful piramidei se află acest personaj sinistru.

  • Is o familie de nesimțiți Covic Mircea și Aliman Dana Animal Dana I se m ai spune toate asistentele medicale de la genetica umana UMF Iași Sint amantele lui Mircea Covic.Toata ziua de muncă nu fac altceva decât să birfeasca pe banii statului!Nu le iese nici o analiză!
    Pacienții de aici cu boli genetice Sint foarte urîți fetele femeile Sint amenoreice nu au afectivitate!Ar trebui cînd Sint depista ți embrioni feti cu boli genetice sa se indice obligatoriu de către medicul obstetrician ginecolog chiuretajul uterin sau avortul medicamentos sau uciderea intrauterina a fătului,embrionului samd!
    Sint niste produși de concepție fara nici o utilitate!Că sa dispară catedra de genetica umana UMF Iași!

Adauga un comentariu