Sport

Oficialii La Liga fac tot posibilul pentru a termina campionatul! Data la care se dorește reluarea fotbalului din Spania

Publicat: 18 mart. 2020

COVID-19 a dus la suspendarea tuturor campionatelor importante din întreaga lume, iar oficialii acestora încearcă să facă tot posibilul pentru a duce sezonul la bun sfârșit. Conducerea din La Liga, campionatul Spaniei, are mai multe variante în ceea ce privește reluarea sezonului, însă una dintre ele este cea mai probabilă.

În urmă cu doar câteva zile, președintele La Liga Javier Tebas a afirmat că este convins că sezonul va putea fi dus la bun sfârșit. Principalul obiectiv este ca, oricare ar fi varianta aleasă, sezonul să se termine înainte de EURO 2020, chiar dacă deocamdată nu se știe exact dacă ediția din acest an a Campionatului European va avea loc așa cum a fost stabilit inițial.

La Liga ar putea fi reluată, cel mai probabil, pe 12 mai

Se pare că una dintre propuneri ar fi ca fotbalul din Spania să își reia activitatea pe 24 aprilie. Asta ar însemna că La Liga ar pierde doar cinci etape, care ar urma să fie recuperate în mijlocul săptămânii. Mai mult, pentru o perioadă de la reluarea meciurilor, partidele ar urma să se dispute fără spectatori în tribune, pentru a evita riscurile.

Oricum, se pare că varianta cea mai plauzibilă ar fi ca jocurile din Spania să reînceapă pe data de 12 mai. Oficialii La Liga au încredere că pot termina campionatul înainte de EURO, chiar dacă este vorba de jumătatea lunii mai, însă acest lucru ar însemna ca jucătorii să ajungă cu o săptămână mai târziu la echipele naționale decât în mod normal.

Javier Tebas, convins că sezonul va fi dus la bun sfârșit

Președintele La Liga a declarat că discută și cu reprezentanții primelor ligi din Italia și Germania, alături de care încearcă să găsească o soluție.

„Nu este chiar cel mai bun moment să vorbim despre așa ceva, dar eu sunt de părere că vom termina sezonul. Trebuie să vedem ce se va întâmpla și marți, la întâlnirea UEFA. Eu chiar cred că vom termina competiția. Sunt în contact cu oficialii din Italia și Germania, lucrăm împreună. Vom aștepta până marți, dar sunt convins că vom termina sezonul”, a spus Tebas.

Adauga un comentariu