Razboi în Ucraina

Oficialii susținuți de Kremlin din Mariupol mobilizează cetățenii ruși: „Este raportat chiar de locuitorii orașului”

Publicat: 08 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Oficialii susținuți de Kremlin din Mariupol mobilizează cetățenii ruși Este raportat chiar de locuitorii orașului
Oficialii susținuți de Kremlin din Mariupol mobilizează cetățenii ruși: „Este raportat chiar de locuitorii orașului”

Autoritățile susținute de Kremlin din orașul ucrainean ocupat Mariupol sunt în proces de mobilizare a locuitorilor care au pașapoarte rusești, a susținut consiliul orășenesc în exil pe Telegram.

„La Mariupol a început mobilizarea. Acest lucru este raportat chiar de locuitorii orașului”, se arată în comunicat, adăugând că bărbații care lucrează în sectorul public au fost primii care au primit trimiteri de la comisariatul militar pentru examinări medicale.

Vadim Boicenko: „Inamicul plănuiește să înroleze bărbați până în august”

Postarea care a fost publicată pe Telegram a inclus o fotografie a unui document despre care autorii spun că este o recomandare, primit de un rezident.

„Consiliile de proiect au început să funcționeze în Mariupol. Ocupanții caută deja cetățeni care nu își îndeplinesc „obligațiile militare”. Inamicul plănuiește să înroleze bărbați până în august”, a declarat Vadim Boicenko, primarul ucrainean în exil al Mariupolului.

Denis Pușilin, șeful Republicii Populare Donețk, susținută de ruși, care administrează Mariupol, a semnat pe 31 martie un decret care permite mobilizarea cetățenilor ruși în regiunea ocupată.

Rusia a lansat luni un val de lovituri cu drone asupra Kievului și a altor regiuni

Crucea Roșie Ucraineană și-a suspendat operațiunile la Odesa după ce o rachetă rusă a lovit depozitul său din orașul-port din sud.

„În urma unei lovituri cu rachete în regiunea Odesa din 8 mai, depozitul închiriat al organizației regionale Odesa a Societății de Cruce Roșie Ucraineană cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați a fost complet distrus”, a declarat Crucea Roșie Ucraineană într-un comunicat.

Organizația a continuat spunând că nu au fost victime.

Rusia a lansat luni un val de lovituri cu drone la Kiev, iar alte atacuri au fost înregistrate și în zonele Harkov și Herson. Armata ucraineană a declarat că a respins atacul asupra capitalei, cel mai recent din eforturile Moscovei de a-și uza sistemul de apărare aeriană.

Comentarii
  • pai daca si-au dorit sa traiasca cu „fratii”lor rutzi trebuie sa plateasca ca doar rutzul asta stie cotropeste si subjuga

Adauga un comentariu