Culinar

Omletă cu cartofi rași. Rețeta cu care vei obține un mic dejun delicios

Publicat: 13 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Omletă cu cartofi rași. Rețeta cu care vei obține un mic dejun delicios
Delicioasa omletă cu cartofi rași este ideală de pregătit la micul dejun, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține un preparat culinar savuros.

Prima masă a zilei este extrem de importantă, iar dacă vom pregăti o omletă cu cartofi rași, cu siguranță micul dejun va fi unul sățios, gustos și pe placul tuturor celor de la masă. Când vine vorba de savuroasa omletă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, iar dacă adaugă și niște condimente și verdețuri proaspete, clasica omletă va deveni un preparat irezistibil. Iată rețeta cu care vei obține un mic dejun delicios.

Omletă cu cartofi rași

Dacă vrem să pregătim dimineața o mâncare ușoară, sățioasă și gustoasă, ideală este o omletă cu cartofi rași. Acest deliciu se face rapid, avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un mic dejun copios. Omleta poate fi făcută în diferite moduri. De la rețeta simplă până la cea cu carne de pui, legume și verdețuri proaspete, rețetele de omletă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Omleta cu cartofi rași este perfectă la micul dejun alături de o cafea turcească aromată și energizantă. Pe lângă clasica omletă la masa de dimineață, putem face și niște ciuperci la cuptor cu cașcaval. Aceste ciuperci la cuptor sunt sănătoase, hrănitoare și au un aspect deosebit. Ciupercile umplute sunt recomandate și celor care țin dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Când vine vorba de ceva dulce la micul dejun, putem savura cafeaua împreună cu o felie de chec pufos cu lapte. Cu siguranță aceste delicii vor transforma micul dejun într-un adevărat răsfăț culinar. Omleta cu cartofi este alegerea perfectă pentru prima masă a zilei.

Cum să pregătești rapid un mic dejun savuros

Dacă vrem să facem la micul dejun o omletă cu cartofi rași vom avea nevoie pentru două porții de 2 ouă, 2 cartofi mari, 1 ceapă tocată mărunt, 1 cățel de usturoi, 2 lingurițe de brânză, 2 lingurițe de unt, sare și piper după gust.

Mai întâi se curăță cartofii și se dau prin răzătoare, apoi se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Într-un bol se bat ouăle foarte bine până când se obține o compoziție spumoasă, apoi se adaugă cartofii rași, ceapa, usturoiul și brânza. Se pune sare și piper după gust apoi se amestecă din nou.

Într-o tigaie se pune untul la topit, apoi se toarnă amestecul cu ouă. Omleta va fi lăsată să se gătească pe o parte, apoi se va întoarce pe cealaltă parte. Când este gata se ia omleta de pe foc, se așază în două farfurii și se adaugă deasupra câteva frunze de pătrunjel proaspăt pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare.

Omleta cu cartofi rași poate fi servită împreună cu câteva felii de pâine prăjită alături de o cafea aromată și gustoasă. Astfel, micul dejun va fi unul copios și ne va asigura energia în prima parte a zilei.

Delicioasa omletă cu cartofi rași este ideală de pregătit la micul dejun, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține la final un preparat culinar savuros. Această mâncare este ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul va fi garantat.

Adauga un comentariu