International

OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Publicat: 07 sept. 2020
OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”
OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”. Luni, 7 septembrie 2020, Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a menționat că întreaga lume ar trebui să fie mai conștientă de eventualitatea în care o nouă pandemie va apărea. El a vorbit despre importanța unei mai bune pregătiri, pentru a putea face față mai bine unei situații similare cu cea din prezent.

OMS trage un semnal de alarmă: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

De asemenea, el a sfătuit țările să investească mai multe resurse în sănătatea publică, situația actuală arătând că nu multe țări au reușit să se descurce și să treacă peste problemele cauzate de pandemie cu bine.

Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus Ghebreyesus, luni, la Geneva.

„Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis Ghebreyesus.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască! „Virusul este real şi ucide”

Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou avertisment la nivel global. Liderii OMS sunt îngrijorați de pericolul pe care îl reprezintă manifestanții anti-mască din întreaga lume. Aceștia avertizează că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să punem în pericol alte persoane.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a tras un nou semnal de alarmă. Acesta a recomandat guvernelor să dialogheze cu manifestanţii anti-mască. El a reiterat ideea că virusul SARS-CoV-2 este „real” şi „ucide”. Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră că fiecare viață este prețioasă și nu ar trebui să riscăm deloc.

OMS – avertisment pentru manifestanții anti-mască

Directorul OMS a foist întrebat despre manifestanţii anti-măşti care au protestat săptămâna trecută în Germania şi în alte ţări.

„Ar trebui să ascultăm ce solicită oamenii, ceea ce spun oamenii. Ar trebui să angajăm un dialog onest. Dar în acelaşi timp, aş vrea să le spun celor care au protestat săptămâna trecută că virusul este real. Este periculos. Circulă rapid şi omoară şi trebuie să facem totul pentru a ne proteja şi a-i proteja pe alţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă de la sediul OMS din Geneva.

Cu toate acestea, furia creşte printre partizanii relaxării măsurilor de restricţii contra noului coronavirus. Și aceasta în contextul unui al doilea val al pandemiei alimentat de temeri de noi izolări în Europa şi în alte părţi ale lumii. În Germania, tentativa de a lua cu asalt Parlamentul naţional în timpul unei manifestaţii anti-măşti în acest weekend a marcat o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Guvernele nu trebuie să reacționeze excesiv

Michael Ryan, director la OMS, a amintit că epidemiile şi situaţiile de urgenţă au creat dintotdeauna „emoţii puternice”. Iar aceasta face mult mai dificilă acceptarea măsurilor de către populaţie. „Este cu adevărat important ca guvernele să nu reacţioneze excesiv faţă de protestele oamenilor contra măsurilor”, a afirmat el, făcând apel la dialog.

Directorul OMS a adresat un mesaj clar celor care cred că nu este aşa de grav dacă virusul ucide persoane în vârstă.

„Fiecare viaţă, fie că este vorba de un tânăr, fie de vârstnic, este preţioasă. Şi noi trebuie să facem totul pentru a o salva. Să accepţi că cineva moare din cauza vârstei sale este un faliment moral”, a afirmat el de mai multe ori.

 

Adauga un comentariu