Boli si tratamente

Onicomicoza: 5 greseli de evitat in tratarea ciupercii unghiilor

Publicat: 02 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Onicomicoza 5 greseli de evitat in tratarea ciupercii unghiilor
Vindecarea durează mult timp, dar devine cu atât mai lunga cu cât infecția cu drojdie nu este tratată la primele semne.

La fel ca în cazul tuturor infecțiilor fungice, combaterea ciupercii unghiilor nu este ușoară, așa că este bine să evitați greșelile de zi cu zi care promovează proliferarea și contaminarea ciupercii candida albicans.

Automedicația, o idee proastă

Este recomandabil să consultați un medic, un podiatru sau un dermatolog în cazul unei unghii cu aspect suspect. Într-adevăr, afecțiunile pielii sunt foarte numeroase! Alte onicopatii (afecțiuni care afectează una sau mai multe unghii) arată ca infecții cu drojdie. Prin urmare, vă pot induce în eroare fără a avea neapărat o legătură cu infecția fungică: traume, psoriazis, granulare cu keratină, boala Bowen, paronichie cronică. Doar un specialist poate confirma prezența ciupercilor microscopice sub unghiile de la picioare sau mâinile deteriorate și poate prescrie tratamentul sau remediul potrivit pentru dumneavoastră. Autotratamentul nu numai că poate fi contraproductiv, dar poate anula o potențială îndepărtare micologică a unghiei pentru a clarifica starea pielii. De asemenea, dacă nu este recomandat de un medic, este indicat să opriți aplicarea oricărui lac antifungic.

Una dintre cele mai grave greșeli: aplicarea lacului pe ciuperca unghiilor

Data fiind culoarea sa discutabilă, care este uneori albicioasă sau gălbuie, s-ar putea să fiți tentați să vă ascundeți ciuperca unghiilor sub un strat de lac colorat. Această ascundere este una dintre cele mai grave greșeli. Într-adevăr, lacul tinde să slăbească unghia. În același timp, va agrava starea unghiei deja foarte friabile și deteriorate. În plus, dorind să ascundeți unghiile deteriorate, riscați în același timp să vă contaminați sticla de oja, crescând riscul de a infecta si alte unghii.

Neglijarea tratamentului infecției

Vindecarea durează mult timp, dar devine cu atât mai lunga cu cât infecția cu drojdie nu este tratată la primele semne. Starea unghiei se va agrava. Deformarea, îngroșarea, detașarea și decolorarea devin apoi din ce în ce mai vizibile și deranjante. Și, desigur, odată ce unghia este grav deteriorată, trebuie să te înarmezi cu și mai multă răbdare. Consultarea unui medic la primele semne este, prin urmare, cel mai bun mod de a te vindeca mai repede.

Reutilizați instrumentele folosite la curatarea unghiilor

Instrumentele de manichiură sau pedichiură vor transporta drojdia dacă sunt utilizate pe unghiile infectate. Acest lucru poate promova apoi dezvoltarea ciupercilor pe unghiile sănătoase. Pentru a preveni răspândirea ciupercilor, este necesar, prin urmare, să curățați și să dezinfectați foarfeca de unghii după fiecare utilizare.

Opriți tratamentul prea curând

Doar pentru că revine la un aspect normal sau devine mai putin dureroasa, nu înseamnă că ar trebui să opriti tratamentul unghiilor sau comprimatul zilnic de terbinafină. Într-adevăr, micoza poate persista. Și în cazul în care timpul de tratament poate fi în mod normal de 3-6 luni pentru unghiile de la mâini și 6-9 luni pentru cele de la picioare, în medie, ar putea dura multe luni. De asemenea, respectați scrupulos timpul de tratament și faceti-l regulat.

Adauga un comentariu