Local

Opt ani de pușcărie pentru o ieșeancă! Femeia, acuzată de evaziune fiscală, după o „gaură” de peste 150.000 de euro la bugetul de stat! Ea nu este la prima întâlnire cu legea! (Exclusiv)

Publicat: 04 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt ani de pușcărie pentru o ieșeancă Femeia acuzată de evaziune fiscală după o gaură de peste 150.000 de euro la bugetul de stat Ea nu este la prima întâlnire cu legea Exclusiv
Judecătorii au condamnat o ieșeancă la ani grei de pușcărie după ce femeia ar fi încercat să îi "fenteze" pe finanțiști

O femeie din Iași a fost pedepsită din nou de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Mandolina Stănescu la pedeapsa rezultantă de 8 ani de pușcărie. Procurorii au acuzat-o pe femeie de evaziune fiscală, aceștia susținând că Mandolina a creat o „gaură” de peste 150.000 de lei la bugetul de stat

Magistrații au pedepsit o femeie din Iași, după ce aceasta a fost acuzată de evaziune fiscală. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Mandolina Stănescu la 8 ani de pușcărie, pentru evaziune fiscală constând în evidențierea în actele contabile ori în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în formă continuată. Pe lângă pedeapsa aplicată ieșencei, magistrații au obligat-o pe aceasta să achite și despăgubiri către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Mandolina Stănescu, obligată să plătească despăgubiri de peste 150.000 de euro

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au obligat-o pe Mandolina Stănescu și la plata unor despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite, în parte, acțiunea formulată în cauză. O obligă pe inculpata Mandolina Stănescu să îi plătească părții civile Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, suma de 692.032 de lei (echivalentul a 153.685 de euro, la cursul mediu din perioada comiterii faptelor). Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de partea civilă ANAF, prin DGRFP Iași”, au adăugat magistrații ieșeni.

În plus, aceștia au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor imobile și mobile, prezente si viitoare, aparținându-i ieșencei. La aplicarea pedepsei, judecătorii ieșeni au luat în calcul și alte condamnări primite de Mandolina Stănescu. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanca, acuzată de procurori de evaziune fiscală

Acest proces al Mandolinei Stănescu a început pe 27 martie 2018. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată pe femeie. Acuzația adusă în acest caz: evaziune fiscală constând în evidențierea în actele contabile ori în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în formă continuată.
Mai exact, oamenii legii au susținut că, pe 26 noiembrie 2012, 7 martie și 24 septembrie 2013, ieșeanca a încercat să îi inducă în eroare pe finanțiști, cu ajutorul unor documente falsificate, respectiv declarații fictive de achiziții de la firme precum Comesad Construct SRL și Logistic Metconf SRL.

Anchetatorii ieșeni au adăugat că, prin intermediul actelor falsificate, femeia ar fi creat un prejudiciu în valoare de 692.032 de lei (echivalentul a 153.685 de euro, la acea dată). Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată de către procurori sau de Mandolina Stănescu. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în acest caz, de evaziune fiscală.

Adauga un comentariu