Local

Opt ieșeni, trimiși în judecată pentru trafic de droguri de mare risc! Totul a ieșit la iveală după perchezițiile efectuate la vila lui Gelu Junică! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Opt ieșeni trimiși în judecată pentru trafic de droguri de mare risc Totul a ieșit la iveală după perchezițiile efectuate la vila lui Gelu Junică GALERIE FOTO Exclusiv
Opt indivizi, printre care și Gelu Junică, au fost trimiși ieri în judecată pentru trafic de droguri

Opt indivizi din Iași vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Astfel, anchetatorii i-au trimis în judecată pe Gelu Gheorghe Junică, Mugurel Constantin Mareș, Alexandru Horobeț, Florin Prăjină, Cătălin Cojocaru, Dorel Lupu, Elena Junică și Raluca Georgiana Horobeț (fostă Junică). Scandalul a ieșit la iveală în urma unor percheziții efectuate de oamenii legii în urmă cu câteva luni.

Opt indivizi din Iași vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Așadar, anchetatorii ieșeni i-au trimis ieri în judecată pe Gelu Gheorghe Junică, Mugurel Constantin Mareș, Alexandru Horobeț, Florin Prăjină, Cătălin Cojocaru, Dorel Lupu, Elena Junică și Raluca Georgiana Horobeț (fostă Junică).

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Scandalul a ieșit la iveală în urma unor percheziții efectuate de oamenii legii în urmă cu câteva luni.

Opt indivizi din Iași, acuzați de trafic de droguri de mare risc

Anchetatorii au susținut că Gelu Gheorghe Junică și ceilalți 7 ieșeni ar fi făcut trafic de droguri. În urmă cu câteva luni, una dintre cele mai impunătoare vile din Miroslava a fost răscolită de „mascați”. Proprietarul, Gelu Junică, un apropiat al clanului Corduneanu, a fost vizat de o anchetă a ofițerilor. Surse judiciare au afirmat că el ar fi fostul capul unei rețele care se ocupa cu vânzarea stupefiantelor. Imobilul cu suprafața utilă de peste 200 de metri pătrați dispune și de un teren de 1.000 de metri pătrați, împrejmuit de un gard impunător.

Pe data de 28 octombrie 2021, casa lui Junică a fost răscolită de anchetatori. Aceleași surse au adăugat că, din casa individului, au fost ridicate sume importante de bani și mai multe telefoane mobile. În total, polițiștii au efectuat 14 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării și a introducerii în țară.

Ce au făcut anchetatorii ieșeni

Din cercetări a rezultat că suspecții ar fi abordat diferite modalități de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor, cât și outdoor, fie la importul din afara țării, iar, ulterior, drogurile astfel obținute le-ar fi oferit spre vânzare. Totodată, unele dintre persoanele cercetate ar fi alimentat piața din Iași cu canabis, realizând profituri substanțiale. În urma perchezițiilor și a administrării probatoriilor, în comuna Șipote au fost găsite 5 culturi de canabis, dintre care 4 indoor.

Au mai fost descoperite aproximativ 10 kg de muguri de canabis, 2,7 kilograme de rezină de canabis (hașiș), 460 de plante de canabis, totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de canabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înființarea și întreținerea culturilor indoor și fertilizanți. Mai mult, 54.000 de euro, 61.000 de lei și 20 de telefoane mobile au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma perchezițiilor, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare formulată de anchetatori pe numele suspecților. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu cei 8 ieșeni trimiși în judecată pentru trafic de droguri de mare risc.

Comentarii
  • bravo, sper sa stea cat mai mult la racoare
    nu lasati sa se raspandeasca fenomenul, ne distrug viitorul drogand viitoarea generatie

  • Ca și în multe alte cazuri nu or sa plătească pt nimic justiția e corupta la fel ca și politia din Iași.. Moie la toți ăștia de se îmbogățesc peste noapte!

  • in alte țări canabisul este legal sau hasisul. Oamenii nu au facut decat să facă un ban cinstit. Să crești o floare de canabis nu e intocmai atat de simplu 😉 trebuie sa inveti unele chestii si sa respecți natura. Cei care au nenorocit generatii sunt cei care au legalizat consumul de Etnobotanice in 2008 care au omorat si distrus zeci de mii de tineri de peste tot. Ce e drept nu sunt legale in Romania dar nu văd asta o faptă atat de rea pentru ce incadrări juridice are.

Adauga un comentariu