Actualitate

Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași, în numai două săptămâni! Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că aceștia ar fi putut fi salvați dacă nu sufereau și de alte afecțiuni

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași în numai două săptămâni Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că aceștia ar fi putut fi salvați dacă nu sufereau și de alte afecțiuni
Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași în numai două săptămâni

Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași, în numai două săptămâni. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că aceștia puteau fi salvați dacă nu aveau și alte afecțiuni. Pacienții aveau vârstele cuprinse între 42 și 84 de ani. Dr. Florin Roșu de la Secția de Terapie Intensivă, locul unde au murit pacienții, spune că aceștia ar fi luat virusul de la populația sănătoasă

Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași în numai două săptămâni. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase spun că aceștia sufereau și de diabet zaharat, obezitate, probleme cardiovasculare și probleme pulmonare. Dr. Florin Roșu, medicul sub privirile căruia acești pacienți s-au stins, spune că pacienții care au decedat ar fi putut fi salvați.

„Populația aparent sănătoasă este un vector de transmitere a coronavirusului către categoria vulnerabilă de pacienți. Aceștia ar fi putut fi salvați dacă nu se infectau cu coronavirus”, spune dr. Florin Roșu.

Pacienții cu COVID-19 care au murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sufereau de diabet, obezitate, boli cardiovasculare

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în secția de Terapie Intensivă, 8 pacienți cu COVID-19 au murit în numai două săptămâni. Situația este din ce în ce mai alarmantă pentru pacienții cu alte comorbidități care se infectează cu noul tip de coronavirus.

„Din păcate, din data de 16 iunie, 8 pacienți cu COVID-19 și alte comorbidități au murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Chiar dacă pacienții decedați sufereau și de alte comorbidități, aceștia ar fi putut fi salvați dacă nu se infectau cu coronavirus. Am avut pacienți cu vârste cuprinse între 42 și 84 de ani care sufereau de diabet zaharat, obezitate, probleme cardiovasculare, dar și probleme pulmonare”, spune dr. Florin Roșu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Dr. Florin Roșu: „Dacă s-ar respecta toate măsurile de igienă, nu am mai ajunge la un număr atât de mare de pacienți cu COVID-19 care mor”

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că pacienții cu COVID-19 https://www.bzi.ro/ce-masuri-suplimentare-de-protectie-impotriva-covid-19-a-luat-spitalul-de-neurochirurgie-iasi-foto-3909891) care au murit la secția de Terapie Intensivă ar fi putut fi salvați. În general, așa cum susțin medicii, pacienții care știu că suferă și de alte afecțiuni se protejează de infecția cu COVID-19. Aceștia iau însă virusul de la asimptomatici, persoane tinere care nu-i protejează. „Observăm faptul că transmiterea comunitară a devenit din ce în ce mai frecventă. Dacă toți ieșenii ar purta mască de protecție când intră în supermarket, dacă s-ar respecta toate măsurile de igienă, nu am mai ajunge în situația în care avem un număr atât de mare de pacienți cu COVID-19 care mor. Pacienții care au murit la noi sunt pacienți cu sistemul imunitar scăzut, iar corpul nu a mai putut lupta împrotriva virusului”, mai spune dr. Florin Roșu.

Din 90 de pacienți cu COVID-19 internați la secția de Terapie Intensivă, jumătate au murit

De la începutul pandemiei de COVID-19, la Iași au fost internați la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași 90 de pacienți. Aproape jumătate dintre pacienții cu COVID-19 au murit. În zadar medicii au încercat să-i țină în viață.

„De la începutul pandemiei de COVID-19 am avut internați în secția de Terapie Intensivă 90 de pacienți. Dintre aceștia, un procent de 69 la sută s-au vindecat. Pacienții sunt monitorizați 24 de ore din 24. Din păcate, afecțiunile de care suferă le afectează sistemul imunitar, iar medicii nu mai pot face nimic. Cei mai afectați, din ceea ce am observat, sunt pacienții care suferă de diabet zaharat. Pe locul doi se clasează pacienții cu obezitate”, adaugă nr. Florin Roșu.

Doar câteva locuri mai sunt disponibile în spitalele din Iași pentru pacienții cu COVID-19

Situația devine din ce în ce mai gravă în spitalele din Iași, unde sunt tratați pacienți cu COVID-19. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din 200 de locuri disponibile, mai sunt libere 52. La Spitalul de Pneumoftiziologie sunt internați 22 de pacienți cu forme medii și forme severe. Medicii infecționiști sunt îngrijorați de faptul că profilul pacientului se schimbă. Aceștia spun că, din ce în ce mai frecvent, la spital se prezintă pacienți cu forme medii și grave, și nu cu forme ușoare, așa cum ne-am obișnuit.

„Insistăm ca ieșenii să respecte în continuare măsurile de protecție. În caz contrar, vom asista la o creștere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Atât în spațiile publice, cât și în aer liber, dacă luăm contact cu mai multe persoane, trebuie să purtăm mască”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu