Actualitate

„Ora premierului” în Parlament. Ludovic Orban, despre creșterea taxelor și impozitelor – LIVE VIDEO

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ora premierului în Parlament. Ludovic Orban despre creșterea taxelor și impozitelor - LIVE VIDEO
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban a discutat luni, 9 noiembrie 2020, despre posibilitatea creşterii taxelor şi a impozitelor anul viitor.

Invitat în Parlamentul României, la „Ora premierului”,  șeful PNL Ludovic Orban a precizat faptul că nu intenţionează să crească taxele şi impozitele. Singurele creșteri de venituri va avea la bază creșterea economică. De asemenea, prim ministrul susține că s-au generat o serie de cheltuieli auxialiare fără a avea resurse financiare care să le susțină. În contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus este dificil să se adopte și noi acte normative.

„Nu vom creşte taxele şi impozitele. Orice creştere de venituri pe care o vom include în construcţia bugetară va avea la bază creşterea economică, va avea la bază o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, pe baza unei eficientizări a activităţii ANAF, a activităţii Ministerului Finanţelor, pe baza digitalizării activităţii de colectare a taxelor şi impozitelor, de asemenea pe baza lovirii evaziunii fiscale acolo unde ea există”, a declarat premierul Orban.

„Nu vom crește taxele și impozitele”

Premierul României a ținut să menționeze că pentru a fi dezvoltare economică și o revenire rapidă din criză sunt necesare investițiile publice. Astfel, trebuie ținut cont și de cheltuielile prevăzute.

„Vă mărturisesc că munca noastră este îngreunată de faptul că din păcate foarte multe legi adoptate de Parlament au generat cheltuieli suplimentare fără resursele financiare care să susţină aceste cheltuieli. Este foarte greu, mai ales într-un an de criză economică şi coronavirus, să se adopte noi şi noi acte normative fără să existe niciun fel de bază în veniturile bugetului.

Ce pot să vă spun este că în construcţia bugetară pe care pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele. De asemenea, trebuie să ţinem cont de cheltuielile prevăzute şi vom asigura banii necesari pentru a susţine creşterea pensiilor adoptată prin OUG (creşterea de 14%), de asemenea pentru a face faţă cheltuielilor de personal şi cheltuielilor sociale. Vă rog să ţineţi cont de un lucru extrem de important. România, pentru dezvoltare economică şi revenire rapidă din criză, are nevoie de investiţii publice”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban este prezent în Parlament

Prim ministrul Ludovic Orban este prezent la dezbaterea „Ora prim-ministrului” din Parlament la solicitarea Partidului Social Democrat. Premierul României, Ludovic Orban, a discutat astăzi în Parlamentul țării despre respectul său față de instituția statului român, însă este nedumerit de ce a fost chemat la pupitru.

„Sunt un pic nedumerit privitor la chemarea în fața Camerei Deputaților. Cu toate acestea, respect instituția Parlamentului, m-am prezentat, chiar dacă actualul Guvern nu are obligația de a prezenta legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat în fața Parlamentului, întrucât suntem într-un an electoral.

Ne pregătim cu toate actele normative, care sunt necesare pentru adoptarea legii bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Trebuie să vă mărturisesc că munca noastră e îngreunată de faptul că, din păcate, foarte multe legi adoptate de Parlament, au generat cheltuieli suplimentare, fără să fie asigurate resursele financiare pentru a putea susține aceste cheltuieli. E extrem de greu, mai ales într-un an de criză economică, să se adopte noi și noi acte normative, care să genereze creșteri de cheltuieli, fără să existe vreo bază”, a transmis Ludovic Orban.

Într-o altă intervenție publică, liderul Partidului Național Liberal a discutat despre noile restricții împotriva noului coronavirus.

Adauga un comentariu