Actualitate

Ludovic Orban vine în Parlament la Ora prim-ministrului

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban vine în Parlament la Ora prim-ministrului
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul Ludovic Orban participă, luni, 9 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului. Ludovic Orban a fost chemat pentru a prezenta stadiul elaborării proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 16,00.

Ludovic Orban, chemat la raport, în Parlament, de PSD

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, lunea trecută, solicitarea grupului parlamentar PSD în acest sens.

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, anunţa joia trecută, după o şedinţă a conducerii partidului, că social-democraţii au decis să îl cheme în Parlament pe premierul Ludovic Orban pe tema bugetului de stat pe anul viitor, menţionând că nu înţelege de ce Guvernul nu a publicat acest proiect.

„Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriel Firea: „Domnul Orban trebuie să ştie că românii nu îl mai vor“

Fostul primar general al Capitalei i-a transmis lui Ludovic Orban că ar trebui să-și dea demisia deoarece românii nu-l mai vor.

„Domnul Orban trebuie să ştie că românii nu îl mai vor şi ar trebui să-şi dea demisia până în alegeri, dar nu o va face, pentru cum a gestionat pandemia. Dar după alegeri, sigur nu va mai fi domnul Orban premier, pentru că, din sondajele pe care le facem şi noi, PSD va câştiga alegerile.”, a spus Gabriela Firea.

Cine ar trebui să-i ia locul lui Ludovic Orban

Gabriela Firea a oferit şi câteva variante pentru postul de premier din partea PSD, în situația în care scenariul referitor la câştigarea alegerilor de către social democraţi va deveni realitate.

Printre numele amintite din interioriul partidului se regăsesc Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu. Mai mult decât atât, și Cristian Socol apare pe această listă.

„În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR. Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban. Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, a declarat Gabriela Firea.

Acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Gabriela Firea spune că Ludovic Orban recunoaște că a lăsat intenționat cetățenii Bucureștiului fără căldură.

„Premierul OrBan – PNL – calamitate, care gestionează dezastruos pandemia și economia, a recunoscut că a lăsat intenționat Bucureștiul fără resurse financiare, ca să blocheze toate proiectele vitale, și să câștige politic omul pus de el la primărie. Abuz în serviciu! Clar și fără echivoc!”, scrie Gabriela Firea.

Adauga un comentariu