International

Orașul care are doar un singur locuitor! Femeia își petrece timpul într-un bar – FOTO

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Orașul care are doar un singur locuitor Femeia își petrece timpul într-un bar - FOTO
Orașul cu un singur locuitor se află în SUA

În SUA există un oraș care are un singur locuitor. Femeia care are 88 de ani își petrece timpul liber într-un bar pe care îl deține. Aceasta ocupă mai toate funcțiile publice care pot exista un oraș. Este primar, președintele consiliului local dar și administrator sau casier.

Cu toate că ar părea că orașul cu pricina s-ar putea afla în România, țară din care au plecat milioane de români lăsând în urmă un mare gol, scenariile de acest fel se regăsesc și în alte țări.

Orașul cu un singur locuitor din SUA

Monowi aflat în Nebrascka, SUA, este un oraș care are un singur locuitor. Femeia care are 88 de ani este singura care mai păstrează acest statut, conform legislației americane. Așadar, pe lângă faptul că este singurul locuitor, femeia deține și singurul bar din localitate. Bătrâna își îngrijește barul dar și bibliotecă din oraș care conține peste 5.000 de cărți. Cărțile au fost lăsate moștenire de soțul femeii, Rudy, care a murit în 2004.

Interesant este faptul că orașul continuă să existe doar pentru că femeia, care ocupă funcțiile de primar, casier și administrator al consiliului local, depune an de an actele necesare care să confirme existența acestei localități.

„Sunt fericită aici. Am crescut aici, sunt obișnuită cu locurile și știu ce vreau. Este greu să faci schimbări după atâția ani,” a spus Elsie Eiler, citată de BBC, în 2018.

În anii 30, orașul avea puțin peste 150 de locuitori, dar în ultimele decenii populația a început să migreze către orașe mai mari care le ofereau posibilități nebănuite. În 2000, conform recensământului, orașul Monowi avea doi locuitori, pe Elsie și soțul acesteia, Rudy. Rudy a murit în 2004, iar orașul a rămas doar cu un singur locuitor. Femeia spune că nu ar renunța pentru nimic în lume la traiul pe care îl are în orașul care a crescut și în care este fericită:

Cel mai mare oraș gol se află în China

La nivel de mărime, orașul Monowi nu se află în clasamentul orașelor aproape nepopulate. De exemplu, Kangbashi, este din China ocupă primul loc în acest clasament trist. Totuși, situația este un pic diferită. În timp ce Monowi a fost cândva populat, orașul din China a reprezentat o megalomie a autorităților comuniste din China. În orașul Kangbashi locuiau aproximativ 30.000 de oameni, dar acesta ar fi putut suporta cel puțin 1 milion de cetățeni. Din aceste considerente, orașul pare pustiu, iar străzile pe care se află blocurile turn sunt practic goale.

Kangbashi este cel mai mare oraș fantomă din lume. Acesta se află în China

Topul este completat de orașul Așhabad din Turkmenistan, oraș în care clădirile sunt făcute din marmură, dar acestea sunt goale. Podimiul este completat de un oraș din Cipru care a fost ținta armatei turceși (Turcia a invadat Cipru), iar localitatea a devenit imposibilă de locuit. Așadar, orașul din SUA care are un singur locuitor reprezintă o atracție turistică, mulți americani vrând să vadă cum o femeie reușește să managereze toată situația

Adauga un comentariu