Economic Local

Ordonanța austerității a blocat licitația Poliției Locale din Iași. Se dorea achiziția a patru mașini noi: „A fost prea târziu, nu am mai primit răspuns”

Publicat: 23 dec. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Ordonanța austerității a blocat licitația Poliției Locale din Iași. Se dorea achiziția a patru mașini noi A fost prea târziu nu am mai primit răspuns
În momentul de față Poliția Locală Iași are 37 de mașini pe benzină și gaz

Poliția Locală Iași a lansat, la sfârșit de octombrie 2023, licitația pentru achiziționarea a patru mașini noi. Investiția de aproape de 74.000 de euro a fost blocată din cauza Ordonanței de Urgență nr. 90, care a intrat în vigoare pe 27 octombrie

Astfel, instituțiile statului trebuie să reducă cheltuielile cât mai mult posibil, viitoarele achiziții fiind blocate. Polițiștii locali din Iași aveau nevoie să își reînnoiască parcul auto, având în vedere că de la ultimele investiții au trecut deja câțiva ani. Instituția a depus și un Memorandum la Guvernul României, însă nu a primit niciun răspuns. Poliția Locală are în dotare 37 de mașini pe motorină și benzină în acest moment.

Licitația de la Poliția Locală Iași a fost anulată

Pe data de 8 decembrie, Poliția Locală a anulat licitația. Termenul fixat pentru deschiderea ofertelor era 11 decembrie. Necesarul era de 4 autoturisme hibrid care să aibă o normă de poluare de minimum Euro 6, cu o capacitate cilindrică de 1300 cmc.

„Având în vedere prevederile OUG 90 din 2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, instituția noastră a depun un Memorandum către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea continuării procedurii și posibilitatea încheierii de angajamente legale pentru autoturisme”, se arată în decizia de anulare.

Poliția nu a primit răspuns la Memorandum

Poliția Locală Iași a așteptat un răspuns de la Guvern pentru Memorandumul depus, însă acesta nu a mai apărut. Deși termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de câteva ori, în cele din urmă, licitația a fost anulată.

„Din păcate, nu am mai prins, se putea doar prin Memorandum la Guvern. Noi, chiar dacă suntem instituție separată, tot trebuie să ne supunem legii. Am trimis acel Memorandum la Guvern, însă a fost prea târziu, nu am mai primit niciun răspuns”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Ordonanța austerității a creat discuții printre angajații mai multor instituții publice din Iași. La CTP Iași, la un moment dat exista riscul ca tichetele de masă să fie înlăturate, deoarece compania a fost în pierdere în anul precedent. Acum, situația a fost rezolvată după ce conducerea a discutat cu primăria pentru o soluție de mijloc.
Licitația cu privire la achiziționarea de mașini noi a fost blocată, deși Poliția Locală Iași a depus și Memorandum la Guvern. Răspunsul nu a mai apărut, iar licitația nu a mai putut fi prelungită.

Comentarii
  • Asta e ceva normal la Bojdeuca. Proiecte peste proiecte, licitații, contestații, etc. Dar la final nimic concret. E definiția Orașului Bojdeuca!

  • …D-lor de la Poliția Locală Iași … acest personaj a venit la voi să vă distrugă … vă vrea neperformanți …așa a făcut și la noi …scăpați de el cat mai repede …SUCCES …

  • Se vede din avion lucrul ăsta ! Dar nimic nu este veșnic ! Poate intr – o zi ne ajută Dzeu și scăpăm de catastrofa asta ! Cel mai prost management din istoria poliției locale !

  • Comentariile cu fost polițist ipj găleată și lupu. V sunt scrise de același personaj. Care lucrează în politia locala și are ceva acum în ajun de Crăciun cu managerul. Psihologic se vede ca e un frustrat. Un gunoi care se folosește de numele colegilor. Oprește. Te omule. E Crăciunul

  • Mare dreptate ai , sunt Sandu C. …fost la IPJ și actual la P.L. Iași …cunosc fffff. bine cine este acest ZL …trebuie să scăpăm de EL …este îmbarligat cu …ELA…face multe prostioare …

  • Memorandum la Guvern și n-a primit răspuns? O instituție asa importanta, condusa de cel mai mare manager proactiv în viata? Nu pot sa cred… 😀😃:-)

Adauga un comentariu