Prima pagină » Titlurile zilei » Pacienți batjocoriți la Spitalul de Recuperare din Iași! Condamnați la schilodire pe viață. Managerul Carmen Cumpăt: „Nu mă interesează” – UPDATE
Pacienți batjocoriți la Spitalul de Recuperare din Iași! Condamnați la schilodire pe viață. Managerul Carmen Cumpăt:

Pacienți batjocoriți la Spitalul de Recuperare din Iași! Condamnați la schilodire pe viață. Managerul Carmen Cumpăt: „Nu mă interesează” – UPDATE

23 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Bolnavii care au nevoie de tratament la Spitalul de Recuperare din Iași nu mai au loc pe liste. Orice întârziere poate agrava starea de sănătate a pacienților. Pacienții cu sechele în urma unui accident vascular cerebral sau a unei tumori cerebrale sunt nevoiți să caute clinici private. Managerul Carmen Cumpăt a refuzat orice dialog cu reporterii BZI

Numele managerului Carmen Cumpăt, de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, reapare în atenția publică. De data asta, nemulțumirile vin din partea familiilor cu pacienți care au nevoie de recuperare în urma unui accident vascular cerebral, a unei tumori cerebrale, hernii sau alte afecțiuni. Doar unitatatea medicală, aflată în administrarea Primăriei Iași, poate asigura tratamentul și procedurile necesare pentru recuperarea pacienților. Asta și datorită echipamentelor performante. Pe perioada pandemiei de COVID-19, brusc, pacienți care aveau nevoie de serviciile spitalului nu mai aveau acces.

„Avem alt regim de lucru”, a transmis Carmen Cumpăt aparținătorilor unui pacient, refuzat la internarea în secția Recuperare Neuromotorie, fără prea multe explicații.

Surse din cadrul spitalului arată că medicii de pe secția amintită primesc salariile în continuare, ca majoritatea cadrelor medicale, chiar dacă volumul de muncă a scăzut drastic. Între timp, pacienții care au nevoie urgentă de recuperare trebuie să apeleze la unitățile private care parctică costuri exorbitante. Asta doar dacă își permit financiar. Pacienții în stare mai gravă au șanse din ce în ce mai mici pentru a fi reintegrați pe piața muncii, fiind împinși inevitabil să depună cereri pentru alocarea pensiilor pe caz de boală.

Asta, în condițiile în care, cu un tratament corect, acest gen de stiuație poate fi evitat. Costurile pentru recuperarea unui pacient cu sechele dobândite în urma unei afecțiuni neurologice sunt mult mai mici față de cele pentru acoperirea cheltuielilor unui pensionar pe caz de boală. Mulți dintre pacienții cu deficit motor sunt tineri. De precizat că managerul ec. Carmen Cumpăt a fost informată de reporterii BZI în legătură cu situația internărilor de la Spitalul de Recuperare. Când a fost contactată telefonic, managerul a avut o reacție deplasată.

„Nu mă interesează”, a declarat managerul spitalului de Recuperare.

Carmen Cumpăt se laudă de fiecare dată in fața prietenilor ei că nu are nimeni ce să-i facă pentru că: ” pe mine mă susțin Relu Fenechiu și Mihai Chirica”.

 

Bolnavii sunt respinși de medici, din cauza lipsei de comunicare

O parte din medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași pot fi acuzați că nu au abilități de comunicare atunci când trebuie să proceseze solicitările pacienților. Cei suferinzi primesc răspunsuri seci cum că nu ar exista paturi libere, când, de fapt, situația este cu totul alta în realitate.

„Pe această secție avem 70 de paturi. Cinci saloane se află în stadiul de reparații capitale. Avem disponibile 45 de paturi, dar ocupate 35-40, ca să existe o zonă tampon. În două săptămâni acoperim toare cererile. Sunt pacienți care sunt chemați la programare, dar refuză motivând că este pandemie”, a spus medicul neurolog Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare, singurul dispus să ofere un punct de vedere.

Modul în care este condus Spitalul de Recuperare ar trebui să intre în atenția municipalității ieșene. În edițiile trecute ale BZI s-a scris și despre situația spitalului „Arcadia”, condus de afaceristul Dan Fiterman. Un pacient care a venit la un control pentru o banală afecțiune, a murit la scurt timp.

Averea lui Carmen Cumpăt, ascunsă în pădurile din comuna Probota

Conform declarației de avere, Carmen Cumpăt are un salariu anual de 131.288 lei, la care se adaugă o bursă doctorală de 18.900 lei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Este managerul spitalului începând cu anul 2008. În acel an a reușit să facă recepția la vila din satul Breazu, din comuna Rediu, județul Iași. În 2004 a cumpărat un teren de 1.032 de metri pătrați, împreună cu soțul Petru Cumpăt. Imediat, a obținut o autorizație de construire, dar clădirea a fost finalizată după aproape 4 ani. Vila din satul Breazu are regimul de înălțime D+P+1 E, cu o suprafață construită de aproximativ 300 de metri pătrați. Este poziționată chiar lângă Biserica Nașterea Maicii Domnului, pe strada Pârâului.

Însă, averea familiei Cumpăt este dată de afacerea lui Petru Cumpăt din comuna Probota, sat Perieni. Pomicultura Ind SRL, firma lui Petru Cumpăt, deține nu mai puțin de 20 de hectare de teren agricol, situat în extravilanul comunei. Suprafețele au fost cumpărate de la diverși proprietari în anul 2014, la 6 ani de la numirea lui Carmen Cumpăt la conducerea spitalului. Pe terenul menționat este amenajată o pepinieră cu puieți de diferite soiuri. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de aproape 100.000 de euro, cu un profit de nici 10.000 de lei. La capitolul active imobilizate apare valoarea de 3,2 milioane de lei, peste 650.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025