Actualitate

Palatul Prezidențial din Sri Lanka, după ce președintele și-a dat demisia. Oamenii stau în dormitoare și numără banii găsiți – GALERIE FOTO

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Palatul Prezidențial din Sri Lanka după ce președintele și-a dat demisia. Oamenii stau în dormitoare și numără banii găsiți - GALERIE FOTO
Palatul Prezidențial din Sri Lanka a fost luat sub asediu de către protestatari

La o zi după ce mulțimile masive au pătruns cu forța într-una dintre cele mai protejate clădiri din țară, mii de oameni a s-au înghesuit să vadă complexul Palatului Rezidențial din Sri Lanka. Oamenii au fost șocați de luxul găsit și de banii pe care președintele țării îi avea în mai multe camere.

Asta în condiţiile în care președintele din Sri Lanka și-a dat demisia după valul de proteste cauzat de nemulţumirile legate de economia țării.

Cum arată Palatul Prezidențial din Sri Lanka

Palatul Prezidențial din Sri Lanka este o piesă impunătoare de arhitectură de tip colonial care conține mai multe verande, săli de ședințe și zone de zi, o piscină și un gazon imens. Evenimentele dramatice de sâmbătă l-au forțat pe președintele Gotabaya Rajapaksa să fugă.

„Uitați-vă la opulența și bogăția acestui loc. Trăim într-un sat și casa noastră este mică. Acest palat este al oamenilor și a fost construit din banii oamenilor”, a spus un cetăţean din Sri Lanka, care a venit cu cei patru copii ai săi la reședința președintelui.

Mii de bărbați, femei și copii încercau să intre în complex, iar unii dintre organizatorii protestului controlau mulțimea. Poliția și trupele speciale din Sri Lanka au stat într-un colț și au urmărit în liniște procedura.

În timp ce oamenii rătăceau din cameră în cameră, toată lumea dorea să surprindă momentul făcând selfie-uri, în fața birourilor și tablourilor din lemn de tec și în zonele de sufragerie.

Scaune sparte, sticlă spartă de la ferestre și oale au fost împrăștiate în jurul unor părți ale clădirilor, o amintire a haosului și a confuziei la scurt timp după ce mulțimile au intrat forțat în complex.

Cetățenii din Sri Lanka au făcut baie în piscină

În ciuda pericolului unei bruscade, când mulțimile s-au avântat să vadă clădirea, trupele puternic înarmate și ofițerii speciali de poliție s-au dat înapoi în timp ce voluntarii din mișcarea de protest controlau vizitatorii. Piscina a atras multă atenție. Familiile stăteau în jur, admirând piscina plină cu apă. Privitorii au aplaudat și au strigat când un tânăr a sărit în apă, unde protestatarii fuseseră filmați înotând sâmbătă.

Piscina de la Palatul Prezidențial din Sri Lanka este atracția supremă

„Un om care a fost ales preşedinte în mod democratic a trebuit să plece într-un mod atât de ruşinos. Acum ne este ruşine că îl votăm. Oamenii vor să returneze banii pe care i-au furat din ţară”.

Unul dintre cele mai populare locuri părea a fi un pat cu baldachin, unde un grup de tineri se odihneau. Principalele limbi ale națiunii insulare, sinhala și tamila, împreună cu engleza, se puteau auzi pe coridoare. În afara conacului, pe peluza întinsă îngrijită, sute de oameni – budiști, hinduși și creștini – se învârteau în jur. O familie își făcea picnic pe pajiștea verde, unde nu li s-ar fi permis niciodată să stea cu 24 de ore în urmă.

Palatul Prezidențial din Sri Lanka este semnul luxului într-o țară în care a fost declarat falimentul, nevând stocuri de benzină și nici de hrană.

Adauga un comentariu