Titlurile zilei

Panică la Spitalul Sf. Spiridon! O secție întreagă este blocată sub cheie. Personalul medical și pacienții sunt suspecţi de coronavirus! – UPDATE

Publicat: 24 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Panică la Spitalul Sf. Spiridon O secție întreagă este blocată sub cheie. Personalul medical și pacienții sunt suspecţi de coronavirus - UPDATE

UPDATE: „În cursul serii de ieri, un pacient care era internat de miercuri la secţia de Gastroenterologie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Acesta a fost transferat de la secţia de profil a Spitalului de Urgente Suceava, unde au fost confirmate mai multe cazuri. Cadrele medicale de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi au luat legătura cu medicul curant din Suceava, care fusese confirmat pozitiv la infecţia cu coronavirus.

În acel moment s-a decis testarea pacientului, iar testul a ieşit pozitiv. Colegul de salon al pacientului depistat pozitiv a fost testat ca măsură de prevenţie, iar testul a reieşit negativ, din fericire. Personalul medical care a intrat în contact cu pacientul diagnosticat cu COVID-19 va fi testat începând cu această dimineaţă. Este vorba despre 16 medici şi asistenţi medicali de la secţia de Gastroenterologie” a specificat Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Știre inițială

Momente de panică în cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi. Personalul medical şi pacienţii din secţia Gastroenterologie. Un pacient confirmat cu COVID-19 a intrat în contact cu personalul medical şi pacienţii din secţie.

Inițial, pacientul a fost internat la Secţia de Gastroenterologie, de joi până luni seara, când a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce a fost suspect  că este infectat cu virusul COVID – 19.

În altă ordine de idei, astăzi, 24 martie, s-a inregistrat  Decesul cu nr. 8

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secţia AŢI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

_________________________

În privința răspândirii COVID-19 pe județe, 214 persoane testate pozitiv provin din județe necunoscute. În rest, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București, mai exact 95.

Apoi, alte 61 de cazuri au fost confirmate în județul Suceava, 22 în Hunedoara, 20 la Iași, 17 în Timiș, 16 la Constanța, 15 la Cluj, 15 în Brașov, 15 în Arad, 14 în Neamț, 11 în Ilfov, 8 la Covasna, 6 în Mureș, 5 în Bihor, 5 în Caraș-Severin, 4 în Bistrița-Năsăud, 3 în Dolj, 3 în Maramureș, 3 în Gorj, 2 în Vâlcea, 2 în Satu Mare, 2 în Ialomița, 2 în Brăila, 2 în Buzău, 2 în Mehedinți, 2 în Galați, 2 în Olt, 2 în Prahova, 2 în Teleorman.

Un singur caz a fost confirmat și în județele Bacău, Botoșani, Alba și Sălaj.

Adauga un comentariu