Titlurile zilei

Panică la Spitalul Sf. Spiridon! O secție întreagă este blocată sub cheie. Personalul medical și pacienții sunt suspecţi de coronavirus! – UPDATE

Publicat: 24 mart. 2020

UPDATE: „În cursul serii de ieri, un pacient care era internat de miercuri la secţia de Gastroenterologie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Acesta a fost transferat de la secţia de profil a Spitalului de Urgente Suceava, unde au fost confirmate mai multe cazuri. Cadrele medicale de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi au luat legătura cu medicul curant din Suceava, care fusese confirmat pozitiv la infecţia cu coronavirus.

În acel moment s-a decis testarea pacientului, iar testul a ieşit pozitiv. Colegul de salon al pacientului depistat pozitiv a fost testat ca măsură de prevenţie, iar testul a reieşit negativ, din fericire. Personalul medical care a intrat în contact cu pacientul diagnosticat cu COVID-19 va fi testat începând cu această dimineaţă. Este vorba despre 16 medici şi asistenţi medicali de la secţia de Gastroenterologie” a specificat Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Știre inițială

Momente de panică în cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi. Personalul medical şi pacienţii din secţia Gastroenterologie. Un pacient confirmat cu COVID-19 a intrat în contact cu personalul medical şi pacienţii din secţie.

Inițial, pacientul a fost internat la Secţia de Gastroenterologie, de joi până luni seara, când a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce a fost suspect  că este infectat cu virusul COVID – 19.

În altă ordine de idei, astăzi, 24 martie, s-a inregistrat  Decesul cu nr. 8

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secţia AŢI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

_________________________

În privința răspândirii COVID-19 pe județe, 214 persoane testate pozitiv provin din județe necunoscute. În rest, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București, mai exact 95.

Apoi, alte 61 de cazuri au fost confirmate în județul Suceava, 22 în Hunedoara, 20 la Iași, 17 în Timiș, 16 la Constanța, 15 la Cluj, 15 în Brașov, 15 în Arad, 14 în Neamț, 11 în Ilfov, 8 la Covasna, 6 în Mureș, 5 în Bihor, 5 în Caraș-Severin, 4 în Bistrița-Năsăud, 3 în Dolj, 3 în Maramureș, 3 în Gorj, 2 în Vâlcea, 2 în Satu Mare, 2 în Ialomița, 2 în Brăila, 2 în Buzău, 2 în Mehedinți, 2 în Galați, 2 în Olt, 2 în Prahova, 2 în Teleorman.

Un singur caz a fost confirmat și în județele Bacău, Botoșani, Alba și Sălaj.

Comentarii
 • DSP Iasi nu vrea sa verifice Dispensarul Belcesti ?
  Nu sunt masti ,combinezoane ,dezinfectanti iar la farmacie este o buluceala de parca virusul COVID-19 nu ar fi normal .
  Farmacista este un factor de risc al raspndirii in masa a virusului fiind ca nu respecta normele impuse de Ordonanta Militara .
  AMENZI MARI LA FARMACISTA SI DOCTORII DE FAMILIE CARE NU RESPECTA LEGEA .
  LACAT PE DISPENSAARUL UMAN ,INFECTIA TREBUIE INCHISA .

 • Lumea nu mai poate de bine si babele se chiaptana .
  Zicala e buna pentru doctoritele -tate de la BELCESTI .
  Daca DSP Iasi inchide dispensarul ce mai pun in portbagaj doctoritele ?Ca de adus materiale pentru asistente, masti si dezinfectant , nu aduc dar de carat ,TRAI NENEACA ,parca e foamete .

 • Un doctor are salariu de minim 5.000 Ron dar sta cu mana intinsa sa ii cumpere statul manusi si masti, in ritmul asta mori asteptand, si se spune ca medicii sunt oameni inteligenti.

 • Sa vezi deconturi la doamnele doctor ,deconteaza si hirtia igienica dar sa cumpere materiale care sa protejeze asistentii si pacientii nu au facut .
  Acesti medici iresponsabili ar trebui sa isi piarda dreptul la libera practica .Practic acestia se afla sub incidenta infractiunii de zadarnicirea bolii CORONAVIRUS .
  AUTORITATI DE CE NU VA AUTOSESIZATI?DSP ,POLITIE ,PARCHET ,stati la caldurica si va e frica de virusei?
  Domnilor procurori acuma nu mai sunte-ti viteji ?va ascunde-ti ca boschetarii ,veniti in teren si constatati ,implicati-va, ca luati sute de milioane salarii dar viata nu o ave-ti in pericol.

 • Tanti Crina ,un asistent medical de spital are intre 6.000-7.000 doctorii depasesc 15.000 iar asistentul de med.familie ,minim pe economie 1450 lei .
  Dr.familie 20.000 si chiar peste ,fara sa calculam plocoanele si alte sume de bani pe care le pretind .

 • Bai voi sunteti handicapati? induceti panica aiurea. Ce treaba are titlul cu pacientul din Craiova. Induceti ideea ca pacientul era pe gastro in sf. Spiridon cand el e de fapt in Craiova. Iresponsabili si insetati de click-uri

 • In Romania noastra poti muri cu zile pina autoritatile vad infectia ,trebuie depuse plingeri penale fata de DSP Iasi pentru ca nu vor sa verifice Dispensarul Belcesti

 • Oare cineva vine la Dispensarul Belcesti sa evalueze pericolul bacteriologic la care sunt supuse asistentele medicale ?
  De doctori nu ne doare capul ca fosilele oricum sunt pe post de facut umbra degeaba ca fara asistenti moare medicina de familie .
  DSP Iasi PREIA DE URGENTA ASISTENTELE MEDICALE IAR FOSILELE SA MEARGA ACASA IN CARANTINA CA ORICUM NU LI SE SIMTE LIPSA

 • La Belcesti se testeaza in premiera mondiala un nou tip de dezinfectant care nu a mai fost folosit din anul 1940 cind in timpul Razboiului a fost o criza de medicamente .
  Se experimenteaza TERAPIA CU CHISAT in Dispensarul Uman Belcesti .Este adevarat pute urit a urina dar in acest moment nu avem inregistrat nici un caz de COVID-19 .

 • Tanti Crina și alalalt cu jalea, care e problema voastra cu salariile medicilor. Va duceți frumos la UMF începeți si dumneavoastră medicina (6 ani) și apoi de la rezidențiat sunteți cu salariu și nu mai aveți ce comenta pe urma cu salariile doctorilor.
  Mănușile și maștile nu se gasesc nicăieri acum, așa ca “nu stau cu mâna întinsa” pentru ca așa vor ei, ei se așteaptă ca spitalul sa le procure articolele necesare protecției pentru ca actualmente doar in spital se gasesc. Credeți ca medicii nu își doresc și ei sa fie sănătoși? Credeți ca nu și-ar cumpara câteva măști și mănuși dacă s-ar găsi? Nu sunt Și ei tot oameni?

 • CRETINII sa priceapa ca materialele sanitare de protectie nu se gasesc la taraba din colt, numai anumite unitati au voie sa le achizitioneze si sa le imparta unde este nevoie. Plus ca numarul lor este complet INSUFICIENT si nu le fabrica, medicii, in portbagajul masinii si nici in garajul de acasa. Medici, asiastente, EMIGRATI cu totii si lasati frustratii si prostimea sa se descurce. Pacat de cei ce nu merita sa ramana fara asistenta medicala, dar si ei sunt vinovati pentru ca, pana nu le crapa maseaua, ori sunt indiferenti la problemele sistemului, ori nu se sfiesc nici ei sa injure personalul medical. Apropo, stiti unul din motivele pentru care Italia are deficit de personal? Migreaza, din cauza situatiei economice si a salariilor… Deci nimeni, dar nimeni nu face facultatea asta, nici alta oricare ar fi aceea, fie si teologia, ca sa se aseze „pres” in slujba altora, ci ca sa-i fie lui/ei bine.

 • De ce nu verifica cineva și la MATERNITATEA „CUZA VODĂ” și veți vedea cum lucrează personalul de acolo fără nici un fel de protecție.
  Și credeți ma au venit f multe mămici din GERMANIA, ITALIA, SPANIA etc.
  Nu aveți voie sa vorbiți cu cadrele medicale de acolo?

 • Spitalul Sf Spiridon a fost declarat Spital NON Covid. Cum a intrat pacient de la Suceava ( focar declarat ) pe semnatura dr Sfarti fara sa treaca prin filtru UPU in IGH? Cum Prof Dr. Cristian Lupascu convoaca raport de garda cu aproximativ 50 persoane in conditiile in care nu sunt admise grupuri de mai mult de 8 persoane? Ne baten joc de medicii care in viitorul apropiat ne pot salva…

Adauga un comentariu