Local

Panourile de afișaj CTP Iași, o bătaie de joc pentru călătorii ieșeni! „Iarăși vom îngheța în stații cu ochii pe afișaj!”

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Panourile de afișaj CTP Iași o bătaie de joc pentru călătorii ieșeni Iarăși vom îngheța în stații cu ochii pe afișaj
Călătorii ieșeni se plâng că panourile de afișaj sunt defecte și că timpii afișați nu corespund cu sosirea mijloacelor de transport

Panourile de afișaj CTP Iași din stațiile mijloacelor de transport, în care sunt afișați timpii de așteptare, îi duc în derută pe călătorii ieșeni. Aceștia susțin că timpii de așteptare se schimbă periodic, iar autobuzele și tramvaiele nu sosesc conform afișajului. Reprezentanții CTP Iași se apără și susțin că apar schimbări pentru că au loc modificări ale traficului, ceea ce îngreunează foarte mult sosirea mijloacelor de transport în timpul afișat

Deși au fost achiziționate în urmă cu doi ani de zile, aceste panouri au început să aibă probleme. Mulți călători se plâng că acestea nu afișează corect. Timpul de așteptare se schimbă periodic, călătorii fiind nevoiți să aștepte în frig și câte o oră pentru sosirea unui mijloc de transport.

Panourile de afișaj CTP Iași, o bătaie de joc pentru călătorii ieșeni

autobuze iasi
Deși flota a fost reînnoită și a fost suplimentat numărul mijloacelor de transport, călătorii sunt în continuare nevoiți să aștepte cu orele în stații

Mijloacele de transport au întârzieri foarte mari și asta îi nemulțumește pe călătorii ieșeni. Aceștia susțin că, pe lângă faptul că nu sosesc la timp, CTP Iași mai are o problemă cu panourile de afișaj. Călătorii spun că acestea nu funcționează optim, iar timpul afișat se schimbă periodic.

„Azi, la Podu de Piatră, direcția spre pod. 17 minute a apărut pe panou după ce stăteam de 10 minute. Între timp a apărut un 30 (ruta scurtă), neafișat pe panou și am stat «doar» încă 10 minute în loc de 20. Ne mai mirăm că toată lumea merge cu mașinile proprii“, spune Carmen R., un călător ieșean.

O postare a CTP Iași pe o rețea de socializare, de pe data de 27 ianuarie, anunță că panourile de afișaj vor funcționa parțial. Acest anunț a stârnit o reacție negativă din partea călătorilor. Aceștia ironizează compania cum că panourile ar fi mereu în mentenanță și că sunt amplasate departe de stații, cel puțin cele de pe capătul liniilor.

„Cred că sunt mereu în mentenanță, plus cele care sunt la capătul liniilor. Clar, necesită trei perechi de ochelari“, spune Oana Hatmanu pe o rețea de socializare.

Localnicii se mai plâng că îngheață de frig în stații în așteptarea unui autobuz sau a unui tramvai.

„A venit iarna. Iarăși vom îngheța în stații cu ochii pe afișaj“, precizează Lucian Suceveanu pe o rețea de socializare.

CTP Iași se apără și susține că aceste erori sunt normale

panou afisaj tramvai, statie
CTP susține că e normal ca timpii afișați pe panouri să se modifice

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, susține, în legătură cu funcționarea panourilor de afișaj CTP, că timpul de sosire a autobuzelor se calculează după niște algoritmi, în funcție de trafic, viteza de deplasare și distanța la care se află mijlocul de transport față de stație.

„ETA (estimare timp de sosire/plecare) este calculată, la momentul actual, în funcție de distanța la care se află un mijloc de transport față de stație, plus calcule matematice și statistice cu privire la trafic și viteza de parcurs. Este firesc ca aceste date estimate în timp real să se modifice frecvent în funcție de acești factori externi, deci timpul estimat pentru o mașină să varieze în plus sau în minus“, zice Andreea Luca.

Compania a anunțat pe o rețea de socializare că va derula o operațiune de mentenanță a platformei de management a flotei ca panourile de afișaj CTP Iași să funcționeze optim și călătorii să nu mai fie obligați să aștepte cu orele pentru un mijloc de transport.

Comentarii
  • O altă ciordeală de ban sub masca operațiuni de meternanță–-păi ce a cumpărat ratp-ul ceva în care nu meargă prost dar bani au fost sifonați––una e să propaghezi din birou și alta să vezi realitatea din teren––

  • Andreea Luca bate campii, foarte rar se intampla sa fie respectati timpii de sosire. De exemplu, nu e normal ca la un mijloc de transport sa fie afisat „1 min” si sa dureze, de fapt, 7 minute. In plus, sunt mijloace de transport care nu apar pe panouri si vin in statii, altele care apar o perioada pe panou si apoi nu mai vin deloc, iar tramvaiele 1 si 13 sunt de multe ori afisate aiurea: astepti 1 si apare 13 sau invers. Probabil chestia cu panourile e un smen pe multi bani, facut de vreo firma de casa a primariei (o fi WINK? 🙂 ).

  • In a 2-a imagine se observa si sigla firmei care a montat panourile si care gestioneaza preluarea datelor de la autobuze, fima insa se ocupa cu publicitatea, nu cu IT-ul sau cu servicii electronice, sa ne miram ca nu functioneaza bine? In primul rand de ce o firma de publicitate a primit un astfel de contract?

  • Sunt niste mincinosi.Dimineata la statia Moara de Foc pe artera Pacurari la ora 6.40 in timpul saptamanii tabela arata ca in 8 minute vine autobuzul si au trecut 10 minute si tabela nu schimbase timpul de sosire,tot in 8 minute urma sa apara autobuzul.Nu stiu ce fel de minute,poate rusesti.

Adauga un comentariu