Local

Parcarea de la Aeroportul Iași a devenit arhiplină. Șoferii nu mai pot staționa nici lângă terminale

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Parcarea de la Aeroportul Iași a devenit arhiplină. Șoferii nu mai pot staționa nici lângă terminale
Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au făcut un apel la pasagerii care își lasă mașinile în parcare

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au făcut un apel la pasagerii care își lasă mașinile în parcare, aceasta devenind arhiplină. Șoferii nu mai pot staționa lângă terminale, iar în acest context cei de la aerogară recomandă utilizarea altor mijloace de transport în comun.

„Ca urmare a creșterii traficului pe Aeroportul Iași, în plin sezon estival, numărul pasagerilor depășindu-l pe cel de dinainte de pandemie, ne confruntăm tot mai frecvent cu o lipsă a locurilor de parcare. Pentru a evita neplăcerile cauzate de această situație nedorită, recomandăm ieșenilor care au programate călătorii în aceste zile să se deplaseze la aeroport folosind taxi, ride sharing sau autobuzul 50. Înțelegem disconfortul creat celor care nu găsesc spațiu disponibil, fiind conștienți de urgența impusă de situația prezentă, pentru care căutăm noi soluții. Extinderea infrastructurii, mult depășită la acest moment, va rezolva definitiv problema.

Din toamnă, începem lucrările la noul terminal, mărirea capacității de parcare la 600 de locuri și reconfigurarea căilor de acces către aeroport fiind parte din proiectul nostru de dezvoltare, urmând ca într-o altă etapă să fie realizată și o parcare supraetajată”, au spus cei de la Aeroportul Iași.

Comentarii
  • Somați proprietarii și ridicate dacă nu dau curs… Era vreo 30 zile, parcă, nu, termenul? Se poate reduce la 1-2 săptămâni și ai rezolvat situația. E problema birocrației, mai mult, decât a mutării atâtor autoturisme, pe care o rezolvi, ușor, ușor. Înțeleg problema ucrainenilor, dar nici nu poți bloca un aeroport.

Adauga un comentariu