Local

Părintele Calistrat Chifan, sfaturi pentru soacre: „Fiecare să își vadă de jumătatea ei. Nu vezi în jumătatea cealaltă” – VIDEO

Publicat: 25 nov. 2022
Părintele Calistrat Chifan sfaturi pentru soacre Fiecare să își vadă de jumătatea ei. Nu vezi în jumătatea cealaltă - VIDEO
Părintele de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași le sfătuiește pe soacre să își iubească nurorile ca pe proprii lor copii

Părintele Calistrat Chifan a oferit, în emisiunea BZI LIVE, câteva sfaturi pentru soacre. De ce este important ca acestea să nu se implice în relația soț-soție?

Relația dintre noră și soacră a stârnit dintotdeauna controverse. Din acest punct de vedere, de-a lungul timpului, s-au format anumite „tipare” de gândire. Printre cele mai des întâlnite se numără, de pildă, ideea potrivit căreia soacrele sunt întotdeauna foarte geloase pe nora lor sau că vor încerca mereu să se amestece în viața noii familii a fiului lor. Cu toate acestea, în scopul unei relații cât mai bune între soacră și noră, este recomandat ca soacra să fie cât mai echilibrată și să realizeze faptul că fiul ei a crescut și că și-a luat viața în propriile mâini.

Părintele Calistrat Chifan, sfaturi pentru soacre: „Dacă mata te bagi și strici relația soț-soție cu intrigării, automat nici el nu-i fericit și nici nora nu va fi fericită”

Părintele de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași le sfătuiește pe soacre să își iubească nurorile ca pe proprii lor copii, să le lase în pace și să nu se implice în relația dintre ele și fiii lor. În cazul în care nu respectă această recomandare, ele riscă să strice relația soț-soție, să provoace nefericire atât fiului, cât și nurorii și, în final, să rămână singure.

„Dacă a venit o mamă pornită pe nora ei, i-am explicat: „Trebuie să o lăsați în pace, este jumătatea copilului dumneavoastră și trebuie să o iubiți ca pe copilul dumneavoastră. Că dacă îi este bine băiatului, atunci evident că și el este mulțumit, și mata ești mulțumită. Dacă mata te bagi și strici relația soț-soție cu intrigării, automat nici el nu-i fericit și nici nora nu va fi fericită. Și ai șansa să te trezești singurică, ca în multe cazuri.”, a precizat părintele Calistrat, pentru BZI LIVE.

În cazul în care băiatul este ginere și socrii sunt mai aspri, e de datoria femeii să discute cu părinții ei și să le explice că el este soțul ei și că trebuie să aibă răbdare cu el și să îl sprijine.

„Dacă băiatul este ginere și socrii sunt mai aspri, la fel îi spun fetei: „Vorbește cu părinții tăi și explică-le că el este soțul tău, nu-i un străin. Deci el este jumătate din copilul lor. Trebuie să aibă rabdare cu el, trebuie să îl învețe, trebuie să îl sprijine.”, a adăugat părintele.

Părintele Calistrat Chifan: „Tu n-ai ce căuta acolo, nu-ți dai cu părerea”

Îndrăgitul duhovnic sfătuiește toate soacrele să își vadă de jumătatea lor și să nu-și dea cu părerea când vine vorba dintre relația fiului lor cu femeia iubită.

„Am avut și eu ocazia să dau un sfat, că și eu am fost întrebat la rândul meu: „Ce părere ai, cum ar trebui să facem?”. Eu zic un singur lucru, fiecare să își vadă de jumătatea lui. Nu vezi în jumătatea cealaltă. Tu n-ai ce căuta acolo, nu-ți dai cu părerea. Dacă face rău, o să sesizeze și o să facă bine, dacă face bine, o să sesizeze și o să facă și mai bine. Nu-ți dai cu presupusul, pentru că în felul acesta e o formă de comunicare, pe care noi o găsim foarte mult în religia hindusă, în religia budistă și în religia islamică. Spre deosebire de creștinism, care ar trebui să aibă perfecțiunea perfecțiunilor. La noi este un individualism acerb. Tot ce s-a implementat la noi are o vechime nu mai mult de 100 de ani.”, a mai spus părintele Calistrat, în cadrul emisiunii BZI LIVE.
Comentarii
  • Asta chiar ne crede analfabeți,înapoiați,pe toți,ce povețe are ,de fapt ,nu spune nimic,omul nu realizează ,că lumea s a schimbat,a evoluat,e incredibil,nu mai poate influenta pe nimeni,ce vrea acest individ?

  • Tataie,daca toți vrei sa ne luminezi,ai putea vb din Istoria religiilor,din Teologie Ortodoxie,dar ne vb ,cum vb bătrânii în urmă cu două secole,care nu au avut acces la școli,că așa erau vremurile,daca nu te ai putut adapta,pt nu ai urmat cursuri de Teologie,nu te mai juca cu nervii noștri,până când?

  • Poate omul speră să intimideze,Justiția,cu aceste apariții,la bizi Iași,așa nimeni nu va avea curajul să l mai ancheteze,dar nu are șanse,chiar daca așa și a trăit viața,ajutat.

  • Dar poate acest biziIasi,ne arată ,cum era odinioară,lumea monahală,învățau de la cei mai în vârstă,f putini urmau Teologia,daca asta vreți să ne arătați,faceți ,un subtitlu,fiți corecți,doar nu v o finanța popa Calistrat

  • Hai că vă mănîncă falcile și după ce vă iau cîte 100 de lei vă sparg boturile de isterice fară bărbat, cînd o să vă iau la bătaie vă ia dracu în măciucă

  • Sclerozatule,analfabet,nu mai pupi,la mănăstire,noi nu te mai lăsăm,la schit,criminalule,pe vârf de munte,izolat de oameni,bestie acoperita!

Adauga un comentariu