Actualitate

Părintele Francisc Doboş, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Hristos ne salveză prin credinţă, dar şi prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin“

Publicat: 16 ian. 2021
Părintele Francisc Doboş
Părintele Francisc Doboş susține că Hristos ne poate vindeca prin descoperirile ştiinţei

Părintele Francisc Doboş a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19. Francisc Doboş a transmis credincioșilor că Hristos ne poate vindeca prin credinţă, dar tot El ne poate salva, „şi nu prin 112“, ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin.

„Eu vreau să le transmit credincioşilor că Hristos ne mântuieşte prin credinţă, dar tot Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, pentru a ieşi din această zonă a fricilor, conspiraţiei, pandemiei care ne dă mai multă frică de vaccin decât de virusul în sine”, a declarat părintele Francisc Doboș.

Francisc Doboş: „Biserica nu este împotriva ştiinţei“

Deşi cu toţii ne dorim să scăpăm de pandemia de coronavirus, s-au format nişte tabere de vaccinişti şi contravaccinişti. Aceştia nu numai că nu se vaccinează, dar răspândesc terorii ale conspiraţiei, iar cei care se vaccinează ripostează puternic uneori.

Din această cauză, preoţii cer respect credincioşilor indiferent de dorinţa lor de a se vaccina sau nu.

„Nu îi iau în derâdere pe cei care nu vor să se vaccineze, dar să-i respecte pe cei care vor vaccinul. În biserica catolică, începând de la Papa Francis, Papa Benedict, mare parte s-au vaccinat. Biserica nu este împotriva ştiinţei şi orice contra poziţie de acest fel (vaccin/contra vaccin) nu vine de la Dumnezeu. Şi cine nu are duhul lui Dumnezeu ajunge să-l urăscă pe celălalt. Solicităm respect şi iubire din partea ambelor părţi”, a mai spus preotul Francisc Doboş.

„Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID!“

Părintele Francisc Doboș a scris zilele trecute un mesaj pe Facebook pentru credincioși în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Părintele Francisc Doboș le cere credincioșilor să nu confunde aghiasma cu vaccinul contra COVID-19.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris părintele Francisc Doboș pe pagina sa de Facebook.

„Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele“

Părintele Francisc Doboș a explicat semnificația mesajului său, spunând că aghiasma purifică și ne eliberează de duhuri rele.

„Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune. Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte. Asta înseamnă că noi, în credința noastră, nu spunem că tot ce este religios înlocuiește tot ceea ce înseamnă medicament. Funcționează fiecare pe căile proprii”, a precizat părintele Francisc Doboș.

„Nu spun că vaccinul este obligatoriu, dar să nu folosim lucrurile religioase ca și cum înlocuiesc știința“

Preotul a adăugat că nu îndeamnă pe nimeni să se vaccineze, dar nici să fue folosite lucrurile religioase ca și cum înlocuiesc știința.

„Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase ca și cum înlocuiesc știința. Credința noastră ne spune să avem încredere și în descoperirile științei, în medici. Să nu folosim credința noastră împotriva rațiunii, să le folosim pe amândouă, că vin de la Dumnezeu. Ne-a dăruit această credință să o folosim bine, să nu o folosim împotriva descoperirilor științifice și să nu vedem conspirații peste tot. Să trăim încrederea noastră în Dumnezeu și cu încredere în descoperirile științei”, a mai spus preotul.

Comentarii
  • fetisizatul se teme ca li se vor lua salariile nemeritate din bugetul statului,sponsorizari din bugetele locale,impozitarea tot ce tine de activitatea cu implicare financiara si pornirea proceselor si darea in vileag a comportamentului de tip Sodoma si Gomora ,in randul clerului si a celor din preajma lor!!! de aici vine pe plan local venerarea vaccinului ,la nivel mai sus iezuitul fara scrupule cu zambetul pe buze are in plan ,new age religie ,iezuiti din ev mediu spun ca nu multi si curiosi ci putini si docili !!! cu aproximatie ,asta-i crezu ,restul exterminati !!!

  • Tu esti un habotnic hortohot , nici macar la unghia broastei nu te afli cu nivelul tau de intelegere si toleranta , daramite sa critici un popa mai aerisit ,vizionar , deschis catre viitor

  • geneza ia du-l la un proctolog pe popa si vb. dupa ,iar smecheria cu viziunea este pt tine ce nu poti sa-ti deschizi mintea si ai nevoie de indrumator !!! cunosc bine situatia din in teriorul ambelor culte ..catolic si ortodox ..mai pune mana pe istorie si nu lua tot ce ti se spune de buna !!!

Adauga un comentariu