Titlurile zilei

Părinții afaceristei Magda Chiriac, umiliți din cauza datoriilor. Mama a fost internată la Socola, iar creditorii au sărit să vândă apartamentul: „Am oprit-o să se arunce de la balcon” – FOTO/VIDEO

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Părinții afaceristei Magda Chiriac umiliți din cauza datoriilor. Mama a fost internată la Socola iar creditorii au sărit să vândă apartamentul Am oprit-o să se arunce de la balcon  FOTOVIDEO
Dumitru Chiriac a apelat la avocatul Mircea Hotnog, dar nu mai poate intra în apartamentul vândut la licitație de executor

Dumitru Chiriac, tatăl afaceristei Magda Chiriac, vrea să spargă ușa apartamentului după ce executorul a blocat accesul. Magda Chiriac a împrumutat bani după ce și-a convins mama să semneze o procură prin care îi cedează apartamentul. Cu ajutorul imobilului a obținut un împrumut, dar pe care nu l-a returnat. De supărare, mama femeii a vrut să se arunce de la balcon

Conflictele din familia afaceristei Magda Chiriac sunt departe de a fi aplanate. Totul a început în urmă cu mai mulți ani, când femeia a profitat de problemele psihice ale mamei și a primit o procură prin care putea gaja apartamentul părinților din blocul A9, Piața Voievozilor, nr.3. Imediat, a împrumutat 65.000 de euro de la un anumit Gheorghiță Sachelariu, dar suma nu a fost returnată. La finalul lunii aprilie 2022, executorul judecătoresc a vândut apartamentul în cadrul unei licitații. Conform procesului-verbal de licitație, imobilul i-a fost adjudecat lui Adrian Prisăcaru, care a oferit suma de 311.500 de lei, aproape 60.000 de euro. Acesta trebuia să achite integral suma în termen de 30 de zile de la organizarea licitației. Apartamentul este compus din 3 camere și are suprafața utilă de 72,24 metri pătrați. Între timp, Magda Chiriac a lăsat de înțeles că nu-i pasă de faptul că părinții au rămas pe drumuri.

De precizat că afacerista deține mai multe proprietăți în municipiul Iași, cu o valoare de piață de milioane de euro. Spre exemplu, Magda Chiriac este proprietara unui teren situat în zona Bucium , cu o suprafață de 8.000 metri pătrați, ce valorează 1,5 milioane de euro. Averea este completată de spații comerciale, dar și o clădire în centrul orașului, unde ar urma să fie exploatate apartamente în regim hotelier.

Părinții afaceristei Magda Chiriac, umiliți din cauza datoriilor și dați afară

Părinții Magdei Chiriac, Dumitru și Sînica Chiriac, au încercat să anuleze executarea silită. Culmea, pe data de 30.05.2022, au reușită să obțină la Tribunalul Iași suspendarea provizorie a procedurii. La ora 12.00 a fost publicată soluția.. Însă, executorul a intrat în apartament cu noul proprietar la ora 09.00. Nimeni nu se afla în acel imobil. Sînica Chiriac era internată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași,

„Nu pot intra în casa mea făcută de ani de zile. Casa este intactă, mâncare este în frigider. Mi-au schimbat butucul și nu mai pot intra în propria casă. Soția are probleme de sănătate, nu era conștientă când a dat procura. Acum ea plânge. Am internat-o după ce a vrut să se arunce de la balcon. Am oprit-o eu. Am întrebat-o de ce vrea să facă asta. Vrea să stea în casa ei. Eu sparg ușa după ce scot soția din spital”, a precizat Dumitru Chiriac, în vârstă de 75 de ani, în timp ce stătea pe scările din bloc și se uita spre ușa apartamentului.

În edițiile trecute a fost prezentat alt episod din scandalul iscat în familia Chiriac.

Avocatul Mircea Hotnog a sperat că va recupera banii de la Magda Chiriac

Pe lângă Gheorghiță Sachelariu, creditor mai apărea și avocatul Mircea Hotnog. A încercat să recupereze suma de 15.000 de euro, reprezentând onorariu de reprezentare ce trebuia achitat de Magda Chiriac. Intenționa să recupereze debitul după vânzarea apartamentului deținut de soții Chiriac. Culmea, deși era interesat de vânzarea imobilului, a reprezentat-o în instanță pe Sînica Chiriac ca să obțină suspendarea provizorie a procedurii. Deși soluția a venit la trei ore după executarea efectivă, soții Chiriac mai au o șansă doar dacă deschid alt proces prin care să anuleze vânzarea apartamentului. În alt scandal a fost implicat și Gigi Fedeleș, patronul restaurantului „Cavalerul Medieval”

Magda Chiriac nu vrea să mai audă de frate

În trecut, de afacerile Magdei Chiriac se ocupa fratele acesteia, Marian Chiriac. Bărbatul a umblat mai mulți ani să obțină avizele pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea mai multor locuințe colective pe terenul din Bucium. Bărbatul a povestit pentru BZI că Magda suferea de tulburări psihice și a fost internată la „Socola” în cursul anului 2021. Între timp, el ar fi vrut să vândă mai multe proprietăți ce aparțin surorii, ca să se concentreze doar pe anumite investiții. Magda Chiriac a aflat și i-a retras toate împuternicirile.

Marian Chiriac susține că afacerista nu este în stare să ia decizii. Părinții afaceristei Magda Chiriac susțin că au fost umiliți după ce s-a ales praful de  munca de o viață.

Comentarii
  • Practica executorului Andrei Cezar, el este executorul? Este conectat cu instantele si actioneaza la limita legii. Poate stim cine este cumparatorul, sigur client cu influente. Platesc eu 90 mii , nu sunt un client preferat. Domilor pricurori nu va bagati? Aveti respect fata de tatauca vostru.

  • E procedura executorului Cezar Andrei. El este autorul? E conectat cu instanțele. Nimeni nu i încurca planurile. Cine este cumpărătorul? Sigur e dintre clienții mafiei. Plătesc eu cu zece mii mai mult, nu am acces! Domnilor procurori, aveți curaj sa verificați șmecheria? Nu va permiteți, sunteți micuți .

  • E procedura executorului Cezar Andrei. El este autorul? E conectat cu instanțele. Nimeni nu i încurca planurile. Cine este cumpărătorul? Sigur e dintre clienții mafiei. Plătesc eu cu nouă mii mai mult, nu am acces! Domnilor procurori, aveți curaj sa verificați șmecheria? Nu va permiteți, sunteți micuți .

  • E procedura executorului Cezar Andrei. El este autorul? E conectat cu instanțele. Nimeni nu i încurca planurile. Cine este cumpărătorul? Sigur e dintre clienții mafiei. Plătesc eu cu opt mii mai mult, nu am acces! Domnilor procurori, aveți curaj sa verificați șmecheria? Nu va permiteți, sunteți micuți .

  • E procedura executorului Cezar Andrei. El este autorul? E conectat cu instanțele. Nimeni nu i încurca planurile. Cine este cumpărătorul? Sigur e dintre clienții mafiei. Plătesc eu cu șapte mii mai mult, nu am acces! Domnilor procurori, aveți curaj sa verificați șmecheria? Nu va permiteți, sunteți micuți. Aveți respect.

  • E procedura executorului Cezar Andrei. El este autorul? E conectat cu instanțele. Nimeni nu i încurca planurile. Cine este cumpărătorul? Sigur e dintre clienții mafiei. Plătesc eu cu șase mii mai mult, nu am acces! Domnilor procurori, aveți curaj sa verificați șmecheria? Nu va permiteți, sunteți micuți .

  • Nu.i mai satură satana de bani.Vor răspunde cu vârf și îndesat,pana la urmă.Sau îmbogățit pe munca oamenilor acești executori. Sunt mana im mana,ca hienele,aceste scursuri ale societății, numiți, executori.

  • Doamne ferește.Daca aveți suspendare,întrați forțat în casa dv.Toti executori fac la fel,sunt mana în mana acolo la judecătorie,nustiu cu cine,grefieri,femeia de serviciu etc,executori au foste soții pe acolo,care au rămas în relații bune,pentru bănet,nu va dați seama?Când intră presa asta și în executori ăștia?sa le demaște excrocheriile,?Ia vedeți ca au început unii executori,care calcă pe cadavre,Tufeanu exemplu,ingramaditul ala de Zabalotnai sa își construiască blocuri în zona Vișan.Ia vedeți ce ilegalități mai fac și pe acolo…..presa, presa hai,demascați.i.

  • Legislatia trebuie sa fie schimbata, dar oare cand se va intampla asta.
    Sa vanda doar la pretul real al pietei, nu pe nimic cum vand acum.
    Si atunci sa vezi cum nu mai fac ei atatea nenorociri pe spatele oamenilor.

  • Când vezi golanelile justiției răsplătită cu venituri speciale, nesatui, naiba sa- i ia si procurori stau cuminți chiar ca te apuca damblaua. Nu e pura întâmplare, se intampla prea des. Dacă executa pentru cine trebuie, totul devine legal. Lacrimile omului sa fie cancerul pentru nepoții voștri, nenorociților.

Adauga un comentariu