Actualitate

Părinții votează în ce perioadă intră copiii în vacanță

Publicat: 29 mai 2022
Părinții votează în ce perioadă intră copiii în vacanță
Ministerul Educației a solicitat tuturor Inspectoratelor Școlare Județene ca, până la data de 30 mai, să comunice oficial când vor stabili vacanța din luna februarie

Pentru prima dată, o parte din vacanța școlară ar putea să nu mai fie în aceeași perioadă pentru toți elevii. Schimbarea s-a produs după intrarea în vigoare a noii structuri a anului școlar. Conform noilor reglementări ale Ministerului Educației, fiecare inspectorat va trebui să aleagă în ce perioadă din luna februarie vor intra în vacanță copiii. Părinții și elevii ar putea vota perioada respectivă.

În cursul zilei de luni, elevii vor afla în ce perioadă din luna februarie vor avea vacanță.

Ministerul Educației a solicitat tuturor Inspectoratelor Școlare Județene ca, până la data de 30 mai, să comunice oficial când vor stabili vacanța din luna februarie, adică cea de-a treia vacanță, conform noii structuri a anului școlar.

Variantele pentru vacanța din luna februarie sunt a doua, a treia sau a patra săptămână din lună.

Până în acest moment, este comunicată structura Inspectoratului Școlar al Municipiul București, care a stabilit ca această vacanță să se desfășoare în perioada 20-26 februarie 2023.

Noul an școlar va avea o structură total diferită, va fi împărțit în cinci module de învățare, care vor fi despărțite de cinci perioade de odihnă.
Adauga un comentariu