Actualitate

Parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea de cenzură! Ce spune Eugen Tomac

Publicat: 27 aug. 2020
Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR
Este oficial! Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate, decât după o decizie a CCR

Eugen Tomac, liderul PMP a anunţat că parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea de cenzură. Liderul PMP anunţa că, în momentul supunerii la vot a moţiunii de cenzură, niciun parlamentar PMP nu va fi prezent în sală.

Parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea de cenzură

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Eugen Tomac susţine că parlamentarii PMP nu vor fi prezenţi la votul moţiunii de cenzură. Acesta lansează un atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu susţinând că nu va promova haosul pe care liderul PSD încearcă să îl instituţie.

„Se pare că domnul Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, pe care susținea că nu o va promova, aceea de a semăna haos cu orice preț. Acum câteva săptămâni spunea că impresia pe care o are este că țara este într-un haos pe care nici PSD-ul nu ar putea să-l genereze, dar iată, cu pași rapizi, după Congres, își menține această linie politică”, a declarat joi, la RFI, liderul PMP Eugen Tomac.

PMP nu susţine aventura politica a PSD

În continuarea postarii, Eugen Tomac considera că ceea ce preşedintele Ciolacu încearcă să facă este o aventură politica, aventura politică ce nu va fi susţinută de PMP. Totuşi, Eugen Tomac considera că, deşi se pot găsi lucruri de reproşat Guvernului, nu este normal ca ţara să fie împinsă în haosul politic creat de o eventuală demitere a acestuia:

”I-am transmis ieri domnului președinte Ciolacu că PMP nu va susține o asemenea aventură politică. Este inadmisibil, nu putem accepta un asemenea joc și dincolo de orice reproș pe care îl putem aduce actualului Cabinet legat de modul cum a fost gestionată criza, cum s-au luat anumite măsuri, este prea mult să împingem țara într-un haos politic care va produce și mai multă dezordine și mai mult dezechilibru, atât în plan economic, cât și în ceea ce privește combaterea pandemiei”, a adăugat acesta.

Eugen Tomac precizează că parlamentarii PMP nu vor fi prezenți în sală, în momentul votului asupra moțiunii de cenzură. ”PMP nu susține acest demers iresponsabil al PSD. Nici un parlamentar din Partidul Mișcarea Populară nu va fi prezent la această moțiune de cenzură. Aceasta este decizia pe care noi am luat-o”, conchide Tomac.

Moţiunea va fi votata în parlament pe data de 31 august susţine Marcel Ciolacu

Președintele PMP, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi votată luni în Parlament.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că Parlamentul se va reuni luni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, se vor întruni joi pentru a decide în privința votului.

Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu. Moțiunea de cenzură depusă de PSD, semnată de 205 parlamentari și intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită săptămâna trecută, joi, în plenul Parlamentului.

 

Adauga un comentariu