Actualitate

Partidul de extremă dreaptă condus de Giorgia Meloni a câștigat alegerile din Italia. Premieră după cel de-al Doilea Război Mondial

Publicat: 26 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Partidul de extremă dreaptă condus de Giorgia Meloni a câștigat alegerile din Italia. Premieră după cel de-al Doilea Război Mondial
Giorgia Meloni conduce un partid de extremă dreapta în Italia, partid care a câștigat alegerile

Este victorie importantă pentru partidul de extremă dreaptă condus de Giorgia Meloni care a câștigat alegerile din Italia. Victoria este una importantă și reprezintă o premieră după cel de-al Doilea Război Mondial. Ba mai mult, Meloni ar putea deveni primul premier femeie din istoria Italiei.

Se așteaptă ca Meloni să formeze cel mai de dreapta guvern al Italiei de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Partidul de extremă dreaptă condus de Giorgia Melone, câștigă alegerile din Italia

Liderul de extremă dreaptă Giorgia Meloni a revendicat victoria la alegerile din Italia și este pe cale să devină prima femeie prim-ministru al țării. Acest lucru va alarma o mare parte din Europa, deoarece Italia este a treia cea mai mare economie a UE.

Cu toate acestea, vorbind după vot, Meloni a spus că partidul ei Frații Italiei va „guverna pentru toată lumea” și nu va trăda încrederea oamenilor.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Frații Italiei”, a declarat ea reporterilor la Roma.

Se preconizează că va câștiga până la 26% din voturi, pe baza rezultatelor provizorii, în fața celui mai apropiat rival al ei, Enrico Letta, din centrul stânga.

Alianța de dreapta a lui Meloni – care include și Liga de extremă-dreapta a lui Matteo Salvini și Forza Italia de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi – caută acum să dețină control atât asupra Senatului, cât și asupra Camerei Deputaților, cu o previziune de 42,2% din Senat.

Dar decizia cu privire la cine devine următorul lider al Italiei revine președintelui. Deși a muncit din greu pentru a-și îmblânzi imaginea, subliniind sprijinul ei pentru Ucraina și diluând retorica anti-UE, ea conduce un partid înrădăcinat într-o mișcare postbelică care a apărut din fasciștii dictatorului Benito Mussolini.

La începutul acestui an, ea și-a subliniat prioritățile într-un discurs zgomotos adresat partidului de extremă dreaptă Vox din Spania:

„Da familiei naturale, nu lobby-ului LGBT, da identității sexuale, nu ideologiei de gen… nu violenței islamiste, da. pentru a asigura granițele, nu migrației în masă… nu marilor finanțe internaționale… nu birocraților de la Bruxelles!”

Prezența la vot în Italia, aproape de un minim istoric

Prezența la vot a fost dramatic scăzută – 63,82% până la închiderea sondajelor – a declarat Ministerul de Interne al Italiei, cu aproape 10 puncte în scădere față de 2018. Nivelurile de vot au fost deosebit de slabe în regiunile sudice, inclusiv în Sicilia.

Proiecțiile pun alianța de centru-stânga mult în urmă, cu 26%, iar figura Partidului Democrat, Debora Serracchiani, a spus că a fost o seară tristă pentru Italia. Dreapta „are majoritatea în parlament, dar nu în țară”, a insistat ea.

Stânga nu a reușit să formeze o provocare viabilă cu alte partide, după ce guvernul de unitate națională de 18 luni al Italiei s-a prăbușit în iulie, iar oficialii au fost înfrânți chiar înainte de vot. Italia este tatăl fondator al Uniunii Europene și membru al NATO, iar retorica lui Meloni despre UE o plasează aproape de liderul naționalist al Ungariei, Viktor Orban.

Aliații ei au avut legături strânse cu Rusia. Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, a susținut săptămâna trecută că Vladimir Putin a fost împins să invadeze Ucraina, în timp ce Salvini a pus sub semnul întrebării sancțiunile occidentale împotriva Moscovei. Așadar, alegerile din Italia unde partidul de extremă dreapta condus de Giorgia Meloni a câștigat complică și mai tare calculele Uniunii Europene, blocul comunitar aflat în fața celei mai mari crize din istorie.

Adauga un comentariu