Titlurile zilei

Patronii de la Hotelul Continental, acuzați că au luat cu japca terenul unui cumpărător de bună-credință! Judecătoarea din proces a fost condamnată pentru fapte de corupție: „De atunci sunt torturat” – FOTO/VIDEO

Publicat: 11 iul. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Patronii de la Hotelul Continental acuzați că au luat cu japca terenul unui cumpărător de bună-credință Judecătoarea din proces a fost condamnată pentru fapte de corupție De atunci sunt torturat  FOTOVIDEO
Patronul hotelului Continental din Iași este acuzat că a intrat abuziv în posesia unui teren din comuna Ciurea

Un bărbat de 73 de ani din Iași protestează în fața Hotelului Continental, supărat că a pierdut un teren din comuna Ciurea. Constantin Oloeru îl acuză pe Valentin Hanganu, unul dinte patronii hotelului, că i-a furat terenul. Cei doi s-au judecat mulți ani, dar afaceristul a obținut sentințe favorabile

Constantin Oloeru, în vârstă de 73 de ani, umblă de 15 ani pe holurile instanțelor de judecată în speranța că i se va face dreptate. Povestea bărbatului începe în 2008, când a achiziționat o suprafață de teren de 842 de metri pătrați, amplasat în extravilanul comunei Ciurea, județul Iași, zona Hlincea.

Avea de gând să construiască o casă. Pe data de 08.05.2008 a mers la notarul Ioan Toma împreună cu vânzătorii Andrei Cotae și Elena Cristina Cotae. A achitat suma de 13.000 de lei. Însă Oloeru nu a apucat să se bucure prea mult timp de achiziția făcută, chiar dacă a intabulat dreptul de proprietate în cartea funciară. Imediat după vânzare au apărut Valentin Hanganu, patronul Hotelului Continental, din centrul Iașului, și Ștefan Ciolpan, împreună cu soțiile.

Au invocat un drept de proprietate pentru aproape 5.000 de metri pătrați din extravilanul comunei, satul Hlincea, ce se suprapunea și pe terenul lui Constantin Oloeru. Nu a mai contat că bărbatul avea contractul de vânzare-cumpărare și dovada intabulării. La un moment dat, Valentin Hanganu a semnat contracte de lucrări și cu instituțiile statului.

S-a ajuns în instanță, judecătoarea a fost condamnată pentru fapte de corupție

Valentin Hanganu nu a renunțat și i-a acționat în instanță pe Constantin Oloeru, dar și pe Andrei Cotae, fostul proprietar al terenului. Constantin Oloeru a invocat tot timpul că schițele lui Hanganu sunt false și că terenul a fost luat cu forța. Dosarul a  ajuns la Judecătoria Iași. Atunci, magistrat era Angela Ungureanu, care în octombrie 2010 a dat o sentință favorabilă lui Hanganu.

Aceeași soluție a fost menținută și de instanțele superioare, spre mirarea lui Constantin Oloeru. În noiembrie 2012, judecătoarea Angela Ungureanu este condamnată definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Culmea, Hanganu a suprapus terenul și pe alte două parcele deținute de vecinii lui Constantin Oloeru. Însă ceilalți proprietari au câștigat procesele, deși era aceeași poveste ca în cazul lui Constantin Oloeru. Disperat după atâția ani de procese, bărbatul a spus că va recurge la măsuri extreme: vrea să protesteze zilnic în fața Hotelului Continental.

„M-am trezit pe cap cu Hanganu și cu Ciolpan. Au zis că terenul este al lor. Am fost în instanță, dar ei au venit cu o schiță falsă. Nu este în planul cadastral al comunei Ciurea. De atunci sunt torturat, au suprapus peste terenul meu. Judecătoarea care a fost condamnată pentru corupție nu a luat în calcul argumentele mele. Și vecinii au fost în proces, dar ei au câștigat. Este aceeași problemă. De acum nu mi-a mai rămas decât să protestez la Hanganu, în fața hotelului”, a precizat Constantin Oloeru.

Valentin Hanganu: „Chem poliția”

Contactat telefonic, Valentin Hanganu a precizat că a câștigat toate procesele și că nu înțelege pretențiile reclamantului.

„Acolo este o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Voi vedea ce o să fac acolo. Eu ce să-i fac? Am câștigat toate procesele cu el. El a fost și radiat din cartea funciară. Eu știu ce are în cap? A fost odată la mine și l-am scos cu poliția. Să protesteze, chem poliția și îl ridică. Când s-a făcut revendicarea, terenurile s-au suprapus. El tot vorbea despre corupție, mită, nu am ce să-i fac. A venit și mi-a cerut 150 de lei, nu știu ce taxă de la notar”, a declarat Valentin Hanganu.

Și pe strada Lascăr Catargi din municipiul Iași a izbucnit un scandal din cauza unui teren.

Comentarii
Adauga un comentariu