Actualitate

Patru cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în cadrul Ministerului Sănătății

Publicat: 12 aug. 2020
ALT=«Patru cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în cadrul Ministerului Sănătății»
Patru cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în cadrul Ministerului Sănătății

În cursul serii de ieri, 11 august 2020, încă o persoană a fost confirmată cu SARS-CoV-2 în cadrul Ministerului Sănătății. Este al patrulea caz raportat în instituției în ultimele 24 de ore. Femeia care a fost testată pozitiv, nu lucrează în același birou cu celelalte trei persoane care au fost depistate cu coronavirus. În aceste momente ancheta epidemiolofică este în desfășurare. A patra angajată testată pozitiv a hotărât să își facă testul contra cost. Aceasta nu avea simptome și nici nu se afla pe lista de contacți direcți. După aflarea rezultatului urmează să fie transferată într-o unitate sanitară de boli infecțioase unde sunt internate și celelalte trei colege din Ministerul Sănătății.

Reprezentanții instituției au confirmat oficial cel de-al patrulea caz cu Covid-19 în cadrul anchetei epidemiologice demarate.

„Persoana infectată este simptomatică și se află în izolare. Va fi internată în această seară într-un spital de boli infecțioase pentru investigații”, se arată în mesajul transmis.

Tot ieri au fost dezinfectate spațiile din zona unde se situează departamentul unde și-au desfășurat activitatea persoanele testate pozitiv. Începând de astăzi, în Ministerul Sănătății vor fi adoptate măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Una dintre acestea este interzicerea totală a accesului vizitatorilor. Instituția va funcționa în condiții speciale. Personalul va fi împărțit. Jumătate din acesta va lucra în instituție iar ceilalți angajați în regim de telemuncă. Toate spațiile din Ministerul Sănătății vor fi dezinfectate.

Remdesivir a ajuns în România! Un spital a început deja să îl folosească

Remdesivir a ajuns în România! Un spital a început deja să îl folosească. Medicamentul oferă speranțe uriașe persoanelor infectate cu noul coronavirus și care suferă de o formă severă. Remdesivir a început deja să fie folosit de medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Cu toate că veștile sunt bune, doar 7 pacienți pot beneficia de acest medicament, fiindcă sunt doar 35 de doze.

Cu toate acestea, în prezent, la Spitalul din Timişoara sunt tratați, însă, 15 pacienţi cu coronavirus, internaţi la ATI. Cristian Oancea, afirmă că spitalul său a primit o primă tranșă de 35 de flacoane de Remdesivir. Acesta declară că va cere Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de doze, deoarece cantitatea este insuficientă în raport cu nevoile de pe secţia de Terapie Intensivă.

Nu toți pacienții vor beneficia de tratament

„În acest moment avem Remdesivir aproximativ pentru şapte pacienţi, deja pe doi pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă i-am pus sub acest tratament, urmând ca următorii să intre în următoarea perioadă, următoarele zile. De asemenea am făcut în atenţia Ministerului Sănătăţii o cerere de suplimentare a cantităţii de Remdesivir pentru spitalul nostru”, a declarat Cristian Oancea.

Remdesivirul a fost acreditat de Comisia Europeană în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de doze care vor ajunge în spitalele din ţară, în trei tranşe.

România primește Remdesivir. Câți pacienți vor putea fi tratați

România primește 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în mai multe tranșe, anunță Ministerul Sănătății. Prima tranșă va sosi vineri, 7 august și este suficientă pentru tratarea a 1.200 de pacienți eligibili (5 flacoane/pacient). Flacoanele de Remdesivir sunt furnizate în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană, care a semnat un contract cu compania farmaceutică producătoare.

României i-au fost repartizate 6.026 flacoane Remdesivir, potrivit Ministerului Sănătății. Repartiția realizată de Comisia Europeană ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate, după Spania. Conform calendarului transmis de Bruxelles, pe 11 septembrie vor fi primite alte 10.336 de flacoane, pentru aproximativ 2.067 pacienti eligibili, iar pe 9 octombrie – un număr de 8.795 de flacoane, care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienti eligibili. Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Adauga un comentariu