Actualitate

Patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 la Penitenciarul Jilava

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 la Penitenciarul Jilava
Patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 au fost depistați la Penitenciarul Jilava

Patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 au fost depistați la Penitenciarul Jilava. Aceștia nu prezintă simptomele specifice virusului şi sunt trataţi în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, care preia cazurile uşoare sau medii. Penitenciarul a decis testarea tuturor deţinuţilor internaţi, iar rezultatul a fost negativ, informează reprezentanţii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„În urma activităţii de monitorizare medicală şi a colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică competentă, la Penitenciarul – Spital Bucureşti-Jilava patru persoane private de libertate au fost identificate ca fiind pozitive la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19″, transmit reprezentanții ANP, după depistarea primelor cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate.

Patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 la Penitenciarul Jilava

Reprezentanții ANP susțin că pentru prevenirea oricăror situaţii de risc, s-au făcut toate demersurile de testare a tuturor deținuților.

„Pentru prevenirea oricăror situaţii de risc, administraţia locului de deţinere a întreprins demersuri de testare a tuturor persoanelor private de libertate internate în unitatea penitenciar-spital, rezultatele obţinute fiind negative”, mai precizează ANP.

Cei patru deţinuţi sunt trataţi în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, care poate prelua cazurile de investare cu COVID-19 uşoare sau medii.

Cei patru s-au infectat fie de la un gardian, fie prin intermediul rudelor venite la vizită. De asemenea, ANP precizează că nicio altă unitate nu mai înregistrează cazuri de infestare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul deţinuţilor şi că este în derulare o anchetă epidemiologică.

Câte persoane s-au infectat cu noul coronavirus

Administrația Națională a Penitenciarelor anunța zilele trecute că există 15 cazuri active de Covid-19 în rândul personalului penitenciar și niciun caz activ în rândul persoanelor private de libertate.

Administrația Națională a Penitenciarelor precizează că „la moment dotarea cu medicamente pentru tratamentul Covid-19, antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate sunt asigurate în cantități suficiente.”

„Fiind la etapa transmiterii comunitare a infecției Covid-19, ANP conștientizează riscurile transmiterii acesteia către persoanele private de libertate, sens în care menționăm despre necesitatea menținerii în continuare a măsurilor de prevenire dispuse până în prezent”, se mai spune în comunicatul instituției.

Modificare a Ordinului ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19

Totodată, Administrația Națională a Penitenciarelor informează că, în scopul asigurării executării prevederilor Protocolului clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou (Covid-19)”, aprobat prin Ordinul MSMSP nr.785 din 25.08.2020 și consultărilor ulterioare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi 24 septembrie, a fost modificat Ordinul ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19.

Deținut cu COVID-19, dus prin două penitenciare

Un deținut care a trecut prin două închisori a fost testat pozitiv cu coronavirus. Măsuri speciale au fost luate atât la Penitenciarul Bucureşti-Rahova cât și la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Bărbatul fusese încarcerat marţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Înainte de a ajunge în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată.

„O persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Adauga un comentariu