Local

Patru focare noi în județul Iași. Mai mulți salariați, beneficiari și pacienți, testați pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 04 dec. 2020
Patru focare de coronavirus în Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 4 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

 1. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. DR. N. OBLU” IAŞI – Secţia Neurochirurgie 2 – 4 (1 pacient şi 3 salariaţi).

      Măsuri:

            Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a  efectuat dezinfecţia etapizată a tuturor spaţiilor din spital şi reinstruirea personalului medico-sanitar.

 1. SOCIETATE COMERCIALĂ (punct de lucru depozit Iaşi) – 5 salariaţi

            Măsuri:

            Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a  efectuat dezinfecţia etapizată a tuturor spaţiilor.

 1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI  JUD. IAŞI – Centrul Armonia – 8 beneficiari

            Măsuri:

            Beneficiarii pozitivi rămân izolaţi în centru şi vor fi monitorizaţi de un medic infecţionist şi de medicină de familie.

 1. CENTRUL DE ZI „ECHILIBRU” – D.G.A.S.P.C. IAŞI – 3 salariaţi

        Măsuri:

           Personalul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Activitatea cu beneficiarii a fost suspendată până pe data de 03.01.2021.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 6 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE „SF. NECTARIE” – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi un beneficiar.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 6 salariati şi 7 beneficiari.

Măsuri:

           La testare s-au mai depistat 2 pozitivi. Beneficiarul pozitiv este izolat la centru, iar salariatul la domiciliu.

 1. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – SECŢIA NEUROLOGIE 2 – a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un pacient.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 8 pacienţi şi un salariat.

Măsuri:

           La testare a mai fost depistat un pacient pozitiv. Acesta a fost transferat în sectorul COVID.

 1. DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  15 salariaţi.

Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

 1. AGENT ECONOMIC DIN IAŞI – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  27 salariaţi.

Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

 1. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. DR. N. OBLU” IAŞI – Secţia Neurologie 1 – au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus încă 4 salariati şi un pacient.

În cazul acestui focar, de la inceputul pandemiei au fost confirmaţi pozitiv 4 pacienţi.

Măsuri:

           La testare au mai fost depistaţi 5 pozitivi. Pacientul pozitiv a fost izolat în spital.  S-a efectuat curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor secţiei.

 1. SPITALUL DE PSIHIATRIE ŞI PENTRU MĂSURI DE SIGURANŢĂ PĂDURENI GRAJDURI – Pavilioanele 1 şi 3 – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 22 de pacienţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 25 de salariati şi 15 pacienti.

Măsuri:

           La testarea pacienţilor simptomatici au mai fost depistaţi 22 de pozitivi. Pacienţii pozitivi au fost izolaţi în spital. S-a efectuat curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor secţiei.

Comentarii
 • De vreo doua luni Complexul Muzeal National Moldova Iași se confrunta cu aceasta pandemie. Mai mulți angajați din diferite departament s-au infectat cu noul coronavirus. Am și eu o întrebare, de ce se tine ascuns ? Având în vedere că este o instituție publică, cum de DSP-ul acopera / ascunde aceasta situație. Angajații instituției folosesc lifturile, multe din sălile muzeale sunt mici, deasemenea wc-urike sunt mici etc. Cum rămâne cu „zădărnicirea combaterii bolilor” (art 352 din noul Cod Penal) aspru sancționată pentru ieșenii care nu poartă masca in strada, in aer liber?. Ce facem cu vizitatorii? Ii expunem riscului doar pentru că o netrebnică fără conștiința precum madam Stratulat, cu punga ei de galbeni și din prostie, nu dorește decât ascunderea aceastei stari de lucruri? Nu poate fi băgată la tentativa de omor, stiindu-se faptul, că mulți dintre vizitatori sunt pensionari? Alo, procuratura și DSP-ul, ce așteptați?

Adauga un comentariu