Actualitate

Pelerinajul la Cuvioasa Parascheva se apropie de final. Racla va fi introdusă în această seară în Catedrală – UPDATE, Galerie Foto / Video

Publicat: 15 oct. 2019

UPDATE: În jurul orei 21.30 racla cu moaştele Sf. Parascheva şi cea a Sf. Spiridon vor fi introduse în Catedrala Mitropolitană. Va avea loc o procesiune prin care prelaţii vor lua sfinte le moaşte şi le vor introduce în catedrala. Pelerinii rămaşi la rând se vor putea închina în continuare în interiorul lăcaşului de cult. Procesiunea a fost condusă de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

AOP Sărbătoarea religioasă Sf. Parascheva, mun. Iasi
Situația la 15.10.2019, ora 18:30
1. Date de interes :
-persoane în culoarul unic – aprox.5500;
– persoane în Mitropolie și în curte- 200 ;
2. Solicitări intervenții medicale SMURD/SAJ
– au fost 811 cazuri, din care 65 persoane transportate la spital.
– rândul este la stâlpul 7

Fluxul de pelerini prezenți la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva a început să scadă. În prezent, rândul se întinde până la stâlpul 12. Asta înseamnă că mai sunt la coadă circa 4000 de persoane.

 

În aceste condiții, în această seară moaștele vor fi introduse în Catedrala Mitropolitană. Asta înseamnă că marea sărbătoare va lua sfârșit. Credincioși ise vor putea ruga în continuare la moaște în interiorul Catedralei Mitropolitane. racla cu mâna dreaptă a Sf. Ierarh Spiridon va pleca din Iași mâine, spre insula Corfu, din Grecia. Peste 200.000 de persoane s-au închinat până acum la moșatele celor doi sfinți.

 loading...

Comentarii
Adauga un comentariu