Local

Percheziții în Iași! Mascații au intrat în mai multe locații în această seară. Câțiva „șmecheri de carton” vizați de acțiunea fulger – EXCLUSIV, FOTO/VIDEO

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Percheziții în Iași Mascații au intrat în mai multe locații în această seară. Câțiva șmecheri de carton vizați de acțiunea fulger - EXCLUSIV FOTOVIDEO
Polițiștii ieșeni, împreună cu mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale desfășoară cel mai probabil o serie de precheziții domiciliare pe raza comunei Miroslava

În această seară, polițiștii ieșeni, împreună cu mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale desfășoară o serie de precheziții domiciliare pe raza comunei Miroslava. Reporterii BZI au aflat că ar fi vorba despre o grupare infracțională care se baza pe furturile de catalizatoare auto.

Polițiștii au intrat pe fir după ce mai mulți ieșeni au realizat că  mașinile lor nu mai funcționează în parametri normali, având catalizatorul furat.

Membrii grupării se deplasau în diferite zone ale orașului, puneau „ochii” pe o mașină a cărei catalizator valora destul de mulți bani, o ridicau pe un cric aflat în dotarea oricărei mașini, apoi tăiau catalizatorul și se făceau nevăzuți.

Din câte se pare, gruparea infracțională ar fi efectuat până acum zeci de furturi, trebuie precizat faptul că aceste catalizatoare auto conțin diferite metale prețioase care ulterior sunt valorificate de hoți, iar din acest lucru se câștigă sume importante de bani. Uneori un catalizator auto ajunge să coste mai mult decât autoturismul în sine.

În urma perchezițiilor, au fost reținuți trei tineri pentru infracțiunea de furt calificat.

„În cursul zilei de astăzi, au avut loc percheziții la mai multe imobile, fiind vizată și locuința clientului meu. La acest moment, persoana pe care o reprezint se află sub incidența normelor procesual penale care garantează prezumția de nevinovăție. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive pe fondul cauzei, clientul meu trebuie să beneficieze de același garanții procesuale de care beneficiază orice alt cetățean. Este prematur să emitem o opinie cu privire la situația de fapt, urmând să studiem dosarul de urmărire penală pentru ca persoana pe care o reprezint să beneficieze pe deplin de dreptul la apărare în cadrul acestei proceduri”, a transmis Radu-Gabriel Burlacu, avocatul unui suspect.

Comentarii
Adauga un comentariu